Демократична България поиска от президента Румен Радев да наложи изцяло

...
Демократична България поиска от президента Румен Радев да наложи изцяло
Коментари Харесай

Демократична България поиска от президента вето на закона за горивата

" Демократична България " изиска от президента Румен Радев да наложи напълно несъгласие върху признатия Закон за административното контролиране на стопански действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.

Причината - съмненията за съществуване на спор на ползи у вносителя, който, съгласно обединяването, внася законопроект, отхвърля да назове авторството му, преглежда го в личната си комисия и " очевидно лобира за приемането му ".
Демократична България упорства Радев да наложи несъгласие, а парламеннтарната комисия за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос да извърши инспекция.
Според демократите аконопроектът е импортиран в Народно събрание без разбор на сходството му с правото на Европейски Съюз и в частност свободната стопанска самодейност.
Според тях той е съпроводен с бланкетна и непълна предварителна оценка на въздействието , в която в раздела " административна тежест и структурни промени " изобщо липсва споменаване на въвежданата непостижима тежест за дребния и междинен бизнес, участващ на пазара на петрол и нефтопродукти.
" Законопроектът в първичния си тип се явява дискриминационен и нарушава член 6 от Конституцията с въведеното условие за висше обучение за търговците на пазара на горива ", пишат още от обединяването, като допълват, че по законопроекта липсва каквото и да било публично разискване , като такова не е инициирано от ръководителя на водещата комисия (същият е и водещ вносител).
Те са безапелационни, че съответният законопроект " очевидно пази ползите на едрите търговци на горива ", разполагащи с данъчни хранилища, като последните са изключени от ограничаващите разпореждания на законопроекта.
От " Демократична България " упорстват да бъде изяснено, дали не е налице лобиране в интерес на огромните търговци на горива и в ущърб на дребните участници на пазара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР