“Демократична България подкрепя мерките, които правителството предлага за компенсация на

...
“Демократична България подкрепя мерките, които правителството предлага за компенсация на
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Цената на тока не трябва да се променя до средата на 2022 г. и бизнесът трябва да бъде защитен |

“Демократична България ” поддържа ограниченията, които държавното управление предлага за отплата на бизнеса и предлага доникъде на идната година по никакъв метод да не бъде вдигана цената на тока на битовите консуматори. Това съобщи претендентът за народен представител от “Демократична България ” Антоанета Цонева в изявление за “Телекабел ”.

По думите ѝ в системата на енергетиката има задоволителен запас, който да предотврати повдигането на цените.

“Във Фонда за сигурност на електропреносната система има доста запас. Тези средства би трябвало да бъдат употребявани, с цел да може да се поеме компенсацията и хората да заплащат ток на цени, каквито са сега. Продължаваме да настояваме за това, тъй като повдигането на цената на тока може да съпроводи след себе си повдигане цената на водата ”, сподели тя.

Антоанета Цонева, която е лидер на листата в 13 МИР Пазарджик, посочи, че цената и на газа би трябвало да бъде овладяна посредством внасяне на азерски газ, чиято цена е 5 пъти по-ниска.

“Шефът на “Булгаргаз ” продължава да не може да изясни за какво не внасяме от по-евтиния азерски газ. Тук става въпрос за тежка корупционна и политическа игра. Това е човек назначен от ГЕРБ, който ръководи процеси в полза на корупционната клика в енергетиката, която въобще не е реформирана ”, добави тя.

Цонева дефинира тактиката за справяне с COVID-19 рецесията като провалена, заради ниския % на имунизирани хора и високата смъртност. Според нея това се дължи на неналичието на рационална осведомителна акция, която да убеди хората да подхващат разумен избор.

“И при ръководството на Борисов, и при двата служебни кабинета на процедура имаше проекти, които бяха изоставени. Комуникацията с институциите е доста тежко нарушена и това е завещание от 12-годишното ръководство на Борисов, който еднолично взимаше решения. Сега ваксини има, само че хората не имат вяра в тях заради дезинформация ”, сподели тя, като разясни, че при актуализацията на бюджета в 46-ото Народно заседание “Демократична България ” е предложила 10 млн. лв. за осведомителна акция, само че предлагането е било отхвърлено.

Цонева посочи, че предизборната акция тече с цялостни сили. Уточни, че програмата е доста наситена и следва обиколка във велинградско, където персонално да се срещне с хората от региона.

Парламентарни избори, ноември 2021 година

Купуването и продаването на гласове е престъпление
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР