Демократична България отказаха среща и подкрепа на ГЕРБ-СДС за излъчване

...
Демократична България отказаха среща и подкрепа на ГЕРБ-СДС за излъчване
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС получиха отказ за преговори за техен кабинет

" Демократична България " отхвърлиха среща и поддръжка на ГЕРБ-СДС за лъчение на държавно управление. От ГЕРБ-СДС са отправили покана и към " ИТН ", не е ясно дали ще има такава среща на следващия ден.

ГЕРБ-СДС поканиха " Демократична България " на среща в 16:00 часа в Народно събрание, с цел да обсъдят допустимо партньорство за лъчение на държавно управление. И бързо получиха отговор.

" Вербално и документално отказахме на поканата на ГЕРБ. Предлагат ни, че сме били най-близо по идеология до тях. Идеологията на ГЕРБ е корупцията, няма какво да си приказваме с тях. Най-добре да се смирят, никой не ги желае ", съобщи Атанас Атанасов.

" Явихме се на тези избори, с цел да прекратим ръководството на ГЕРБ и Движение за права и свободи ", съобщи Христо Иванов - ръководител на парламентарната група на " Демократична България ".

От ГЕРБ-СДС показаха неразбиране от реакцията им. Напомниха, че страната е в рецесия и има потребност от устойчиво ръководство.

" Отказът от диалог е демонстрация на политическа незрялост ", съобщи Даниел Митов.

" За да продължим дружно в ЕНП, би следвало по такива значими тематики, касаещи бъдещето на България, най-малко да седнем и да забележим къде имаме допирни точки и къде нямаме ", съобщи Румен Христов.

Според Тома Биков в тази обстановка разновидностите за страната са два - първият е " Демократична България " да стане част от едно неразбираемо болшинство, което ще поддържа държавно управление с неразбираема политическа отговорност. Вторият вид е да се върви към бързи предварителни парламентарни избори. Смята, че и в двата случая резултатът е безпорядък и безредие.

" Ние ще поставим услия да проведем диалог с " ИТН ", в случай че и те откажат, то цялата отговоронст ще бъде върху тези две политически сили ", съобщи Тома Биков.

От " ИТН " не са споделили ще се отзоват ли на следващия ден на поканата, само че думите на Тошко Йорданов бяха недвусмислени във връзка с ГЕРБ.

" Няма политическа партия, която желае да се допре даже до вас. Всеки в тази зала, който е отвън ГЕРБ, би трябвало да знае, че в случай че гласоподава каквото и да е с ГЕРБ, ще бъде изменник към гражданското общество ", съобщи Тошко Йорданов.

Той загатна, че може би се върви към предварителни парламентарни избори.

" Първо ще забележим какво ще създадат ГЕРБ, по-късно процедурата ще пристигна при нас, по-късно ще видите какво ще създадем ние и в случай че инцидентно се стигне до трети мандат, този, който го вземе, е хубаво да си намерения какво ще направи, тъй като в тази междинната част на залата биха могли даже да поддържат, който и да е от вас, в случай че се стигне до там и би трябвало да сте наясно, че това значи коалиция с тези, които в действителност би трябвало да бъдат сложени в дъното на политическия живот ", съобщи Тошко Йорданов.

От " Изправи се! Мутри вън! " потвърдиха декларираната си позиция дали биха подкрепили държавно управление на ГЕРБ-СДС.

" В никакъв случай! Абсурд! Нищо не бихме подкрепили на ГЕРБ, ние сме тук поради ГЕРБ, тъй че това не може да бъде ", съобщи Николай Хаджигенов.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова още веднъж съобщи, че се борят за отсраняването на ГЕРБ от власт. Призова новите партии в Народното събрание да се вслушат гласа на разсъдъка. Според нея до момента в който в Народното събрание текат безсмилени разногласия, Борисов се окопава и даде образец с енергетиката и земеделието.

" Не желаеме постове, не желаеме министри, не ви желаеме нищо. Искаме този модел не просто да бъде пропукан, както стана на 4 април. Искаме да бъде отхвърлен. Да няма опция да се върне. Ние кардинално поредно ясно и изрично продължаваме по този път ", съобщи Корнелия Нинова.

От Движение за права и свободи заявиха, че ще работят за отстраняването на ГЕРБ от власт в този и в идващия парламент.

" Вие сте най-токсичната партия. Няма да вършим кабинети и няма да участваме в кабинети, само че ще поддържаме новите партии да сформират кабинет и да се извърви пътя към елиминиране на ГЕРБ от властта ", съобщи Йордан Цонев.

От ГЕРБ пък упрекнаха новите партии в Народното събрание в задкулистни сделки с Движение за права и свободи, и че образуват ново парламентарно болшинство.

" В това ново парламентарно болшинство влизат парламентарните групи на " ИТН ", " Демократична България ", Движение за права и свободи и " Изправи се! Мутри вън! ". То фукнционира целеустремено и проведено, не въз основата на политическите и обществените си поръчки. Не въз основата на идеологически и идейни сходства, а въз основата на общи подмолни дейности ", съобщи Тома Биков.

От " Изправи се! Мутри вън! " внесоха предложение за мораториум върху отдаването на концесии и назначенията държавната администрация в последните месеци на това ръководство. Такова предложение има и от Българска социалистическа партия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР