"Демократична България" няма да се яви на срещата с БСП.

...
"Демократична България" няма да се яви на срещата с БСП.
Коментари Харесай

Демократична България няма да се срещне с БСП

"Демократична България " няма да се яви на срещата с Българска социалистическа партия. Според тях е станало ясно, че третият мандат няма да се осъществя.

"Тази среща просто няма предмет, тъй като при изначалната изясненост, че мандат, даден на Българска социалистическа партия, е жертван - това беше ясно, и при действителността, че болшинство няма, тази намира се трансформира в един избирателен пиар за госпожа Нинова ", сподели в изявление пред съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов.

Той уточни, че моментът, в който имаше късмет да се излъчи държавно управление, беше да стартират диалози, преди президентът да връчи мандата и да се създаде формула за ръководство, която да бъде препоръчана на президента.

"Президентът даде явен сигнал при консултациите сред първия и втория мандат, че той е подготвен да чуе такова предложение. По някаква причина госпожа Нинова реши да блокира тази опция, разгласи я за противоконституционна, отхвърли диалог и в действителност тогава отпадна шансът с третия мандат да се случи нещо. След което той се трансформира в, по този начин да се каже, избирателен театрален атрибут ", е мнението на Христо Иванов.

Той уточни, че в 46-ото Народно заседание би трябвало да се даде време да бъде призната актуализацията на държавния бюджет.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова даде брифинг пред медиите след изявлението на Христо Иванов:

"Неявяването на "Демократична България " значи, че те не желаят да има постоянен кабинет и че желаят да отидем на избори. Второ, по-лошо, че не желаят да стартира смяна на модела, за който жителите стачкуваха. Може би най-лошото за този миг е, че отхвърлят и да беседваме за актуализацията на бюджета. С това те рискуват да оставим пенсионерите без преизчислени пенсии, лекари и медици - без помощ за рецесията. Министерство на вътрешните работи и Отбраната без помощ за защита на границата. Икономиката без помощ за ограничения. Това са нашите заключения, решението и отговорността е тяхна ", разяснява Корнелия Нинова.



От партията не се отхвърлят от срещата си с "Има подобен народ ", планувана за сряда. В четвъртък се събира Колективния орган на Националния съвет на партията. На този конгрес ще се реши по какъв начин ще действа партията.

"Ние сме поредни, каквото сме споделили, ще го създадем до дъно. При това, желаеме това, което се споделя, да се споделя обществено. За нас беше разумно най-малко от "Демократична България " да имат смелостта обществено да кажат за какво няма да ни поддържат. Скриха се! Нашият метод е за гласност и бистрота. Ние не можем да се откажем на средата на пътя ", уточни водачът на Българска социалистическа партия.

Вижте още от изявлението на Христо Иванов от през днешния ден:

Христо Иванов прикани и за приемане на оферти от "Демократична България " план за промени в Закона за правосъдната власт (ЗСВ), който планува закриване на профилираните съд и прокуратура.

"Главният прокурор би трябвало да свикне да идва в Народното събрание, това би трябвало да се трансформира в рутинна процедура, а не да бъде сюблимен миг, в който всички се стичат в правна комисия ", акцентира Христо Иванов.

"Не е въпросът в това някой да прави двубой с Гешев ", добави той.

"Естествено е да имаме претендент за президент ", съобщи още водачът на "Да, България ", само че без да показва детайлности.

Българска социалистическа партия организира първата си среща с представителите на "Изправи се БГ! Ние идваме " в неделя, откакто получи третия мандат от президента Румен Радев.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР