Демократична България изпрати до министъра на финансите Горанов предложение по

...
Демократична България изпрати до министъра на финансите Горанов предложение по
Коментари Харесай

Демократична България иска от Горанов да отложи наредбата за касовите апарати

Демократична България изпрати до министъра на финансите Горанов предложение по член 117 Административнопроцесуален кодекс по отношение на разпоредба № Н-18 съгласно, която до 31 март всички регистрирани по Данък добавена стойност компании би трябвало да обновят касовите апарати и софтуера, който употребяват, утвърден от Национална агенция за приходите.

Наредбата е в ущърб на бизнеса освен поради цената, която би трябвало да се заплати (над 200 млн. лева.), само че и заради спомагателните условия, които се вкарват за всички компании, употребяващи търговски програмен продукт, изяснява обединяването.
 Национална агенция за приходите припомня, че бизнесът има 60 дни за промяна на касовите апарати
Национална агенция за приходите припомня, че бизнесът има 60 дни за промяна на касовите апарати

От 1 април не разрешават независимата приложимост на програмен продукт за касов уред

Демократична България предлага:

Преразглеждане на условията към софтуера на Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № Н-18 по повод свръхрегулацията на данни и процеси във компаниите, които постоянно съставляват сензитивна бизнес информация.

Промяна на условията на наредбата, с цел да се предотврати опцията софтуерните разработчици да дават спомагателен програмен продукт, който да бъде в прорез с наредбите ѝ.

Удължаване на периода за замяна на всички фискални устройства и програмен продукт до 31 декември 2019 година

Промяна на условията с даване на опция за фискализация посредством каса или електронни документи, подавани към Национална агенция за приходите.

Наредба № Н-18, която по първичния си план регламентираше само действието на фискалните устройства, да се трансформира в закон и условията в него да не се трансформират с периодичност по-малка от най-малко 5 години.

Като първа стъпка, обединяването прави предложение до Министъра на финансите да промени Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № Н-18, като отсрочи влизането й в действие.
 Държавата повече няма да пуска нови наредби за касовите апарати
Държавата повече няма да пуска нови наредби за касовите апарати

Отлагане на периодите за новата разпоредба към момента не е ясно дали ще има
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР