„Демократична България“ иска Столична община да забрани шествие на „Безсмъртен

...
„Демократична България“ иска Столична община да забрани шествие на „Безсмъртен
Коментари Харесай

От ДБ поискаха Столична община да забрани шествието на „Безсмъртен полк“

„ Демократична България “ желае Столична община да забрани шествие на „ Безсмъртен полк “, което е планувано за 9-и май, оповестиха от партията. В декларация на общинските съветници от Демократична България припомнят, че шествието е в чест на Червената войска, която окупира България след 9-и септември 1944 година

„ Неприемливо е в центъра на столицата на държава-членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани флагове на страна-агресор, още повече че посолството ѝ си разрешава да назовава българските жители „ евроатлантически подлоги “, се споделя в декларацията. „ Несъмнено събитието ще бъде употребявано като мотив и за изложение на поддръжка към напълно незаконните и в прорез с интернационалното право дейности на съветската войска в Украйна “, се споделя още там.

Ето и цялостния текст:

Навръх Деня на Европа български еквивалент на така наречен „ Безсмъртен полк “ се кани да организира шествие в чест на Червената войска – окупатор, настанила се в България след 9 септември 1944 година Несъмнено събитието ще бъде употребявано като мотив и за изложение на поддръжка към напълно незаконните и в прорез с интернационалното право дейности на съветската войска в Украйна.
„ Демократична България “ неколкократно и ясно изрази своята позиция по отношение на непредизвиканата война, стартирана персонално от президента на Руската федерация Владимир Путин, която докара до голям брой почтени жертви, както и редица стопански провокации освен в България, а и в международен мащаб.

Бихме желали да напомним, че комунистическият режим е разгласен за незаконен от страна на Народното събрание на Република България и е безусловно недопустимо в центъра на столицата на държава-членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани флагове на страна-агресор, още повече че посолството ѝ си разрешава да назовава българските жители „ евроатлантически подлоги “.

Призоваваме Столична община да вземе превантивни ограничения, с цел да бъде избегната непотребна ескалация на напрежението, като разгласи най-логичното и вярно решение – да забрани шествието.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР