Демократична България и Продължаваме промяната може да направят обща парламентарна

...
Демократична България и Продължаваме промяната може да направят обща парламентарна
Коментари Харесай

Христо Иванов: Демократична България и Продължаваме промяната може да направят обща група в НС |

Демократична България и Продължаваме промяната може да създадат обща парламентарна група. 

Не сме имали време да прочетем правилника деликатно и не сме водили договаряния с сътрудниците от Политическа партия. Доколкото знаем, не е неразрешена такава опция, само че не е правено, съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. 

Ако Политическа партия и Демократична България създадат обща група, те ще имат повече депутати от ГЕРБ и би трябвало да получат първия мандат за сформиране на държавно управление.

" Това би приличало малко на служебна победа. Иначе чисто политически е изцяло законно ", разяснява от Галъп преди дни.

Не бива да се изключва нищо извън оповестените червени линии, а точно – уединяване на ГЕРБ и Движение за права и свободи от властта, без поддръжка на държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия и наложителна дълбока правосъдна промяна, разяснява през днешния ден Иванов. 

Той се разгласи за полагане на оптимални старания за сформиране на държавно управление след изборите на 14 ноември.

“Надяваме се според от изборната интензивност гласовете за “Демократична България ”, Политическа партия и Има Такъв Народ, надяваме се и ИБГНИ да влязат, да бъдат задоволителни, с цел да не влизаме комплицирани разсъждения за присъединяване на Българска социалистическа партия. Това е вярата ни. Сега това зависи от жителите. Излезте и гласувайте, с цел да не влизаме в тази трудност ”, прикани Иванов.

Като изискване за сключване на съдружно съглашение Христо Иванов сложи и гарантирането на болшинство за избор на реформистки настроена парламентарна квота във Висшия правосъден съвет.

“Следващото лято някъде ще стартира процедурата за избор на нов Висш правосъден съвет. Няма да подпиша съдружно съглашение, каквото и да било, без да съм сигурен, че авансово не сме се уговорили за болшинство, което да подсигурява реформистки настроена парламентарна квота във Висш съдебен съвет ”, съобщи Иванов пред “Свободна Европа ”. 

Христо Иванов удостовери, че “Демократична България ” няма да се откаже при никакви условия от битката си за правосъдна промяна и отчетност на основния прокурор, както и 12-те целта от декември 2020 година Той разгласи, че не би изтъргувал поддръжка за ръководство ГЕРБ против обещания за гласове за правосъдната промяна.

“Просто знам по какъв начин ще свърши този филм. Гледал съм го. Тези хора са бъдещи клиенти на прокуратурата ”, сподели съпредседателят на “Демократична България ”.

Христо Иванов счита, че последните изказвания на Бойко Борисов по медиите са израз на суматоха от очертаващата се поредна изолираност в Народното събрание.

“Независимо че социологическите изследвания демонстрират, че ГЕРБ може би ще финишират първи, това ще бъде следващата пирова победа. ГЕРБ са токсични и никой отвън Движение за права и свободи не желае да си партнира с тях. Борисов е паникьосан и се пробва по всевъзможен метод да излезе от този ъгъл, в който сами са се натикали ”, съобщи той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР