Демократична България гледа със загриженост на заявката на Продължаваме промяната

...
Демократична България гледа със загриженост на заявката на Продължаваме промяната
Коментари Харесай

ДБ загрижени заради заявка на ПП да оттегли предложението си за правителство на малцинството

„ Демократична България ” гледа със угриженост на поръчката на „ Продължаваме промяната ” да отдръпна предлагането си за държавно управление на малцинството, в случай че се одобряват измененията в Изборния кодекс.

На брифинг в Народното събрание съпредседателят на „ Демократична България ” Христо Иванов съобщи, че въпреки всичко има вяра да бъдат непокътнати и някакви мостове с Българска социалистическа партия, да вземем за пример по правосъдната промяна.

След къса замяна на реплики, в които Настимир Ананиев прикани Цонев да съблюдава правилника на Народното събрание, Цонев го изгони от днешното съвещание на Народното събрание.

Депутатите от Продължаваме промяната се събраха пред трибуната, където се стигна до замяна на реплики сред Йордан Цонев и Кирил Петков.

“Трябва да се съблюдават разпоредбите ”, скочи и Кирил Петков от Политическа партия директно пред парламентарната естрада. Цонев обаче разпореди да стартират изявления по законопроекта.

“Изберете дали да извършите изявления от трибуната или не. Стоейки прави пред парламентарната естрада няма да измененията нищо ”, съобщи Цонев.

Мирослав Иванов от Политическа партия посочи, че би трябвало да се гласоподава дали Изборния кодексда бъде прегледан като втора точка. “Вие сте в цялостно нарушаване, тъй като нямате право да отнемате гласът на депутатите. Искаше се прегласуване на точката от страна на Росен Костурков, а вие не го дадохте ”, акцентира Иванов.

Цонев пък му отговори, че още при започване на днешното съвещание се е приел дневният ред, от който ИК станал втора точка за разискване. “Нека да преминем към процедури, изявления и вие имате записани 50 индивида за това ”, акцентира Йордан Цонев.

Стою Стоев от Политическа партия насочи предложение към Цонев: “Вие самите да преразгледате наказването на Ананиев, тъй като, в случай че продължите по този начин, няма по какъв начин да имаме градивен разговор по отношение на Изборния кодекс. Предлагаме отсрочване на разглеждането на измененията по ИК за последващо съвещание на Народно събрание ".

Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи пък предложи разискването да е през днешния ден, тъй като пет от седем партии са дали своето единодушие. “ПП вървят от зле на по-зле, дано всеки един да изложи своите причини, както е редът за работа на Народно събрание ”, посочи Карадайъ.

В последна сметка се стигна до анулация на наказването на Настимир Ананиев след искане на Михал Камбарев от „ Продължаваме промяната “

Междувременно стана ясно, че от 1 януари прагът за регистрация по Данък добавена стойност става 100 000 лева, което е късмет за оцеляване на дребния бизнес у нас, обявиха от " Демократична България " откакто предходната седмица страната ни получи позволение от Европейска комисия да предприеме тази мярка. Депутатът Мартин Димитров изясни, че това касае над 100 000 предприятия у нас и е късмет дребният бизнес да има по-малко администрация.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР