Демократична България е готова за избори. Провеждането на избори обаче

...
Демократична България е готова за избори. Провеждането на избори обаче
Коментари Харесай

Христо Иванов: ДБ е готова за избори, но това не е добре за страната, трябва да има управление

" Демократична България " е подготвена за избори. Провеждането на избори обаче не е добре за страната. Всички би трябвало да разберем, че би трябвало да имаме ръководство ", сподели съпредседателят на обединението Христо Иванов в изявление по. Той обаче направи ангажимента, че България не заслужава ръководство, което да се основава на тежки безпринципни взаимни отстъпки.

" Следват сложни месеци, за жалост и години като гледаме този спор (войната в Украйна - б.р.). България би трябвало да се стегне и да направи решителни промени. Трябва да си стегнем институциите, защитата, правораздаването, службите, би трябвало да променим енергетиката ", безапелационен е Иванов.

Той акцентира, че от Демократична България са декларирали три основни целта за поддръжка на държавно управление. Според него имаме да решаваме доста сложни въпроси и по тази причина не е задоволително да се желае поддръжка за един мандат, без да се чуят изискванията за поддръжка. Иванов разяснява за какво, съгласно него, никоя партия не желала да води диалози с ГЕРБ за сформиране на държавно управление.

" Няма да стане, когато не престават да бъдат главен бранител на този модел и това статукво. Те би трябвало сами да убедят българското общество, че са престанали да бъдат този бранител. В предходния парламент се бореха да запазят всеки косъм от главата на основния прокурор ", сподели Христо Иванов.

Той разкритикува и презиидента Румен Радев за позицията във връзка войната в Украйна.

" С думите си, че България ще бъде въвлечена във войната, в случай че предоставим оръжие на Украйна, Радев плаши българските жители. По тази логичност цяла Източна Европа и НАТО в този момент би трябвало да е във война с Русия. Абсурдно е ", нападна Иванов президента. По думите му Путин ясно е споделил в последната си тирада, в която афишира анексирането на украинските области, че Русия води война против Запада и интернационалния ред.

" България има потребност да модернизира своята войска. На второ място, ясно би трябвало да заявим къде стоим. Позицията, посредством която се опитваме да сме неутрални, ни отслабва, това ни прави най-слабото звено във веригата ", счита Иванов във връзка изпращането на оръжие за Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР