Демократическата партия запази мнозинството си в Камарата на представителите, която

...
Демократическата партия запази мнозинството си в Камарата на представителите, която
Коментари Харесай

Демократите запазиха мнозинството си в Камарата на представителите в САЩ

Демократическата партия резервира болшинството си в Камарата на представителите, която е долната камара на американския Конгрес. Те си осигуриха 218 места в 435-членната камара.

Досега партията имаше 232 места. Преди изборите тя очакваше болшинството ѝ да се усили с към 15 мандата, само че вместо това в този момент е съвсем несъмнено, че ще загуби съвсем толкоз. Причината е мощното показване на републиканците, оповестява АП, представена от Българска телеграфна агенция. Очаква се Нанси Пелоси да остане ръководител на Камарата на представителите.

Преди изборите демократите се надяваха да завоюват и Сената, само че в този момент наподобява доста евентуално републиканците да запазят контрола си върху горната камара на Конгреса. Това ще принуди Джо Байдън да се откаже от част от упоритостите си в региона на опазването на здравето, инфраструктурата и други начинания, като вместо това ще бъдат принудени да търсят взаимни отстъпки с републиканците, отбелязва АП.

Републиканците към този момент си осигуриха 49 места в 100-членния Сенат. Те най-вероятно ще завоюват още едно място от Аляска. Демократите разпореждат очакванията си на щата Джорджия, където ориста на две места в Сената ще бъде решена на балотажи през януари.

В случай че двете партии завоюват по 50 места в горната камара на Конгреса, преимущество на процедура ще имат демократите, защото вицепрезидентът на Съединени американски щати, който е и ръководител на Сената, ще има решаващия глас. Камала Харис бе определена за вицепрезидент в тандем с Джо Байдън, въпреки Тръмп още да не е признал поражението
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР