Демократът от Джорджия Рафаел Уорнък обяви победа в ключова надпревара

...
Демократът от Джорджия Рафаел Уорнък обяви победа в ключова надпревара
Коментари Харесай

Един от демократите в Джорджия обяви победа

Демократът от Джорджия Рафаел Уорнък разгласи победа в основна конкуренция за Сената на Съединени американски щати против представителката на републикците Кели Льофлер, която към момента не признава проваляне.


BREAKING: Democrat Raphael Warnock wins election to U.S. Senate from Georgia, beating incumbent Sen. Kelly Loeffler. at 2:00 a.m. EST.
— AP Politics (@AP_Politics)
 Джорджия ще реши - ще могат ли Байдън и демократите да вземат цялостната власт Джорджия ще реши - ще могат ли Байдън и демократите да вземат цялостната власт
В Съединени американски щати се организира втори тур на изборите за Сенат в щата Джорджия, където са заложени два мандата. Резултатите от гласуването ще определ...
Демократите на Джо Байдън се нуждаят и от двете, с цел да поемат контрола над Сената.

Raphael Warnock’s win in the Georgia Senate runoff, as reported by, is a historic one.

He’s the first Black senator to be elected in Georgia and only the 11th Black candidate elected to the Senate.
— Vox (@voxdotcom)
„ Джорджия, поласкан съм от вярата, която ти сподели в мен “, сподели Уорнок, 51-годишен негър свещеник, в телевизионно послание малко след среднощ, цитират от AFP. " И давам обещание това довечера - отивам в Сената, с цел да работя за цяла Джорджия.

Интересното е, че при преброени 85 % от бюлетините Льофлер водеше на Уорнок с 50,9 против 49,1 % от гласовете.
 Властите в щата Джорджия сертифицираха успеха на Байдън Властите в щата Джорджия сертифицираха успеха на Байдън
Властите на щата Джорджия сертифицираха резултата от гласуването на президентските избори в Съединени американски щати, които потвърдиха успеха на Джордж Ба...
Един против различен в борба за едното сенаторско място се изправиха още досегашният сенатор от Републиканската партия Дейвид Пердю и претендентът на демократите Джон Ософ. При преброени към 86 % от бюлетините Пердю водеше на Ософ с 51,3 против 48,7 % от гласовете.
Републиканците на напускащия Белия дом американски президент Доналд Тръмп имат потребност от единствено още едно място, с цел да запазят болшинството в Камарата. Освен всичко друго Сенатът удостоверява претендентите на президента за държавни постове и може да блокира законопроекти.

На 3 ноември, паралелно с президентските избори, към една трета от местата в Сената бяха определени при гласоподаване. В Джорджия обаче никой от претендентите за Сената не реализира нужното безусловно болшинство на първия тур, което довее до балотажа.
И двамата демократични претенденти ще би трябвало да надделеят, тъй че да се реализира патова обстановка с 50 на 50 гласа. Тогава това може да бъде позволено служебно от бъдещия вицепрезидент на Съединени американски щати Камала Харис в интерес на демократите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР