Демократът Джо Байдън, бивш вицепрезидент на САЩ и кандидат за

...
Демократът Джо Байдън, бивш вицепрезидент на САЩ и кандидат за
Коментари Харесай

Джо Байдън: Доналд Тръмп води разрушителна политика

Демократът Джо Байдън, някогашен вицепрезидент на Съединени американски щати и претендент за президентските избори през 2020 година, стартира акцията си с предложение за платформа, основаваща се на съдействие и единение сред партиите, и с рецензии към "главния разединител " Доналд Тръмп, съобщи ДПА.

Седемдесет и шест годишният Байдън е един от над 20 кандидати за номинацията на Демократическата партия за изборите. Дългата му политическа кариера и центристки позиции способстваха за това той да се трансформира във водещ кандидат за партийната номинация.

Пред свои последователи във Филаделфия Байдън съобщи, че "ще възвърне душата на нацията ".

"Нашата политика се занимава с разделяне, а президентът ни е основният разединител ", сподели някогашният вицепрезидент и даде обещание да реализира единение сред републиканци и демократи.

Голяма част от речта си той посвети на остри рецензии към Тръмп и "разрушителната му политика ", цитирайки разделянето на фамилии на границата с Мексико и реакцията на президента на националистически протест в Шарлътсвил през 2017 година, в която мнозина съзряха поддръжка за крайнодесни организации.

Ако американците желаят президент, който ускорява разделянето ни, ръководи с напън, демонизира съперниците и бълва ненавист, аз не съм им необходим - имат си президента Доналд Тръмп, сподели Байдън.

Кандидатирам се, с цел да предложа на страната ни - на демократи, републиканци и самостоятелни - един друг път. Не връщане към нещо, което в никакъв случай не е съществувало, а към бъдеше, което реализира същинския ни капацитет като страна, означи той, имайки поради лозунга на Тръмп "Да създадем Америка още веднъж велика ".

Байдън приказва също за достъпа до обучение и опазване на здравето, и за климатичните промени, в това число за потребността от "революция на чистата енергетика ".

Джо Байдън се кандидатира за президент за трети път. В течение на 35 години той беше сенатор, преди да се причисли към Барак Обама на изборите през 2008 година и да бъде негов вицепрезидент осем години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР