Демографските промени, глобализацията, цифровизацията и бързото технологично развитие са ядрото

...
Демографските промени, глобализацията, цифровизацията и бързото технологично развитие са ядрото
Коментари Харесай

Радев: Сблъскваме се с предизвикателствата на застаряването на обществото

" Демографските промени, глобализацията, цифровизацията и бързото софтуерно развиване са ядрото на нова действителност ", уточни президентът Румен Радев при откриването на интернационална конференция по демографската резистентност.

И добави:

„ Днес сме очевидци на невиждана световна демографска динамичност и доста страни в Европа и Централна Азия, в това число България, се сблъскват с провокациите на застаряването на обществото. Този факт оказва мощно въздействие върху съществени системи на обществото - стопанската система, образованието, опазването на здравето и обществената отбрана. Независимо от тези неподходяща наклонност ние сме задължени да превърнем провокациите в нови благоприятни условия. Необходима е ясна визия, която да подсигурява обективни и устойчиви решения “.   

Конференцията дава опция за продан на опит, с цел да се понижат отрицателните последствия от демографските промени.

В нея взе участие и заместник-генералният секретар на Организацията на обединените народи и изпълнителен шеф на Фонда на Организация на обединените нации за популацията Наталия Канем.

За първи път представители на страни от Европа и Централна Азия се събират на министерско равнище под егидата на Организация на обединените нации, с цел да обсъдят в по-широк проект последствията от отрицателните демографски трендове и опциите за оправянето с тях.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР