Демографската криза не само заплашва бъдещето ни, но провокира и

...
Демографската криза не само заплашва бъдещето ни, но провокира и
Коментари Харесай

Йотова: Демографската криза не само заплашва бъдещето ни, но провокира и радикализация

Демографската рецесия освен заплашва бъдещето ни, само че предизвика и радикализация, сподели вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на спорен конгрес „ Демографската рецесия - аргументи, фактори, динамичност ", проведен от Стратегическият институт за национални политики и хрумвания (СИНПИ).

„ Тази радикализация може да направи нещата даже по-лоши. Това нещо не би трябвало да го разрешаваме. Не единствено в политическия ракурс на това разбиране, само че и радикализация вътре в обществото ", добави още Йотова. Според нея това е европейска и международна наклонност.

По думите ѝ тематики като демографската рецесия ни подсещат какъв брой сме затънали в политиките ден за ден.

„ Някога беше известна мисълта, че един политик мисли един мандат напред, а един общественик мисли едно потомство напред ", сподели тя.

Демографската рецесия е стратегически проблем, който изисква взор генерации напред, само че не ни дава право на избор, тъй като в случай че през днешния ден не бъдат решени някои от съществените въпроси, свързани с този развой, до няколко години ще бъде късно, уточни Йотова. Вицепрезидентът съобщи, че статистиката във връзка с това какъв брой постоянно се затварят български учебни заведения е повече от стряскаща. В демографската политика се отразяват всички политики на страната, сподели още Йотова.

Войната по пътищата ескалира, черната хроника се трансформира в всекидневие, чувството за безвластие се потвърждава посредством явни образци, уточни Илияна Йотова, като добави, че доста от дълго време в България никой не отварял тематиката за това какво се случва с младежите и използването на опиати.

Според вицепрезидента войната в Украйна задейства остарели разделения и напрежение в българското общество.

С тези разделения се бяхме научили да живеем. Сега обаче сме изправени едни против други дотам, че има физически стълкновения и непоносимост. Тези непрекъснати разграничителни линии изтощават обществото, разяснява още Йотова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР