Демографите очакват през следващите години населението на Китай да спре

...
Демографите очакват през следващите години населението на Китай да спре
Коментари Харесай

Китайските власти прогнозираха спад на населението на страната от 2025 г.

Демографите чакат през идващите години популацията на Китай да спре да нараства и да стартира да понижава, което ще се трансформира в преобладаваща наклонност за дълго време.

Темпът на повишаване на популацията на Китай се забави доста и до 2025 година се чака популацията на страната да спре да пораства и да стартира естествено да понижава, сподели Ян Уенжуан, началник на отдела по въпросите на популацията и фамилията на Националната здравна комисия, съгласно китайския вестник Global Times.

Китайските демографи чакат намаляването на популацията - където смъртните случаи надвишават ражданията - да се трансформира в преобладаваща наклонност през идващите години и да се резервира за дълго време.

Данните за раждаемостта в Китай за 2021 година, оповестени от 29 провинции и райони на страната, демонстрират, че няколко провинции имат най-ниския брой раждания от десетилетия.

Традиционно първите 10 провинции по раждаемост в Китай включват Гуандун, Хенан, Шандун, Съчуан, Хъбей, Анхуей, Гуанси, Дзянси, Хунан и Гуейджоу.

Според...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР