Демиан фон Остен, Роман Пономарьов e направил огромна буква Z

...
Демиан фон Остен, Роман Пономарьов e направил огромна буква Z
Коментари Харесай

В Русия: или подкрепяш войната, или мълчиш

Демиан декор Остен,

Роман Пономарьов e направил голяма писмен знак Z от плява. Поставил я е в двора на фермата си. Творението му Z - признакът на поддръжката за войната на Русия против Украйна - незабавно се набива на очи. Пономарьов е към края на 30-те, фермер и покровител на Путин. Фермата му е покрай Ставропол в Южна Русия.

Помонарьов поддържа " специфичната интервенция, провеждана от държавното управление ". Казва още: " Ако съседът ми сложи на земята си оръдие, ориентирано към моя дом и моето семейство - даже всички съседи да кажат, че това оръдие не стреля, тази обстановка несъмнено няма да ми хареса ".

" Специалната интервенция е вярна "

Пономарьов е уверен, че Украйна съставлява опасност за сигурността на Русия - най-малкото тази Украйна, която се оформи през последните години. Точно това описват и съветското държавно управление и неговата държавна агитация. " Продължаваме да считаме украинците за съседски, приятелски народ. Не разбирам за какво Украйна потегли по този път. Защо не реализират единение ", споделя Пономарьов.

Неговото мнение се споделя от доста руснаци в провинцията. Голямото болшинство обичайно поддържа Путин и утвърждава неговата политика. Въпреки известията за убити бойци в диалозите с посетителите във фермата на Пономарьов не се чуват никакви подозрения във връзка с " специфичната военна интервенция ", както продължава да бъде наричана войната на Русия.

" Развиваме се в вярната посока ", споделя една млада майка. " Щом нашият президент ни води в избрана посока, то това е вярно ", споделя млад мъж.

Санкциите не се усещат

Пономарьов отглежда дини, краставици, ягоди и редица други плодове и зеленчуци. Преди няколко години му идва концепцията да построи и детски атракционен парк - със сламен змей, сламена пирамида, пясъчници за децата, само че цялостни не с пясък, а с царевица и жито. Фермата му е добре известна в района, продуктите му се продавали доста добре тази година, споделя Пономарьов. " Когато една страна се окаже в тежко състояние, хората ядат по-малко и се запасяват. "

Той не усеща въздействието на западните наказания. Тракторите му са най-вече от Беларус, останалото селскостопанско съоръжение е съветско и проблеми с доставките на аварийни елементи няма.

Фермерът изпраща част от отгледаните дини гратис в Донецк и Луганск - с цел да способства за триумфа на " специфичната интервенция ". Обяснява го по следния метод: " Момчетата там ни пазят от нацистите, от други външни фактори, които могат да ни повлияят. Ние би трябвало да оказваме помощ ". Той има вяра в приказките на Кремъл, че в Украйна властта е в ръцете на нацисти.

Десетки войнишки гробове

На 40 минути път с кола оттова гледката е напълно друга: на гробището в Ставропол са заровени десетки съветски бойци, убити в Украйна. В неделя околните идват да почетат паметта им. Това са забележимите знаци по какъв начин " специфичната интервенция " се отразява на Русия. През лятото гробовете са били една редица, в този момент към този момент са две.

Това обаче не трансформира позицията на Пономарьов - той е уверен, че разпоредената от Путин частична готовност е довела до увеличение на сплотеността на съветското общество. " Руският народ намерено поддържа управлението на страната. Понеже те са експерти. Те знаят по-добре от елементарните хора и работят вярно. "

Противниците на войната - в следствения арест

18-годишната Даря Хайкинен от Санкт Петербург е на напълно друго мнение. Тя излязла да показва по улиците на града още директно след началото на войната. На три пъти съвсем я арестували, след което пристигнали в дома ѝ. " Дойдоха със заповед за обиск и в продължение на два часа претърсваха дома ми. След това ме водиха в полицията и останах два дни в следствения арест. "

След това била освободена. Тя основала малко локално придвижване, чиято цел е да разкрива злоупотреби и да сплотява опозицията. През март тя към момента била оптимистка, че демократичното общество в Русия може да реализира нещо. " За мен е значимо да кажа, че ни има, че сме доста. Въпреки всичко. За едно неправилно дефинирано изречение или несъответствуваща дума в обществените мрежи могат да се получат 10 години затвор. Трудно е да кажеш нещо, само че аз съм сигурна, че гражданското общество все пак ще откри по какъв начин да изрази мнението си. "

През лятото обаче картината към този момент е друга. Руското общество е сплашено. Както и самата Даря, откакто вратата на дома ѝ била залята със зелена багра, а нея нарекли финландска нацистка, поради финландската ѝ фамилия.

Опитът за организацията на още една среща в края на годината пропада, контактите са прекратени. В нейните профили в обществените медии съвсем няма политическо наличие. Вероятно и за нея самата натискът е станал прекомерно огромен.

Днес излиза, че в Русия вариантите са две: или подкрепяш войната, или мълчиш. Други благоприятни условия няма.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР