Деми Мур пристига с 19 минути закъснение и с малка

...
Деми Мур пристига с 19 минути закъснение и с малка
Коментари Харесай

Никога не съм имала „връзки”, животът е с перфектен „дизайн” и ни води точно там, където трябва: Дем

Деми Мур идва с 19 минути забавяне и с дребна свита в Американския павилион до Двореца на фестивалите и яхтеното пристанище в Кан и ме изумява с типа си. Гушнала е кучето си Пилаф, което назовава „ звезда, сътрудник, сателит и другар ”. Тялото й е плътно като на 40-годишна, играе 50-годишна в първия филм, с който е в селекцията на форума, а т.г. става на 62.

Черната й рокля единствено акцентира идеалната форма, а зад също по този начин черните очила с фешън линия съвсем няма бръчки. Не сяда, както другите звезди вдясно, а вляво от интервюиращия. И стартира дълъг монолог от цялото си сърце:

„ Никога не съм била „ с връзки ” нито в киното, нито в живота. Това ме направи самостоятелна и устремена. Просто нямах какво да изгубвам. Нямах „ мрежа за сигурност ”. И по пътя с годините се убедих: всичко в живота е с съвършен дизайн, с цел да ни води накъдето вървим умишлено или не.

И ето ме на 62 с първи филм с мое присъединяване в конкурсната стратегия на Кан. Миналия път бях тук преди 27 година, с цел да съпроводя (многозначителна пауза) Брус Уилис и да бъда на бала за набиране на средства за битка със СПИН, който тогава беше под патронажа на Лиз Тейлър.

Но да се върнем на връзките. Дали, в случай че имах, бих се явила на кастинга за Доблестни мъже бременна 7 и половина месеца? Том Круз беше много изплашен...

Искам да кажа, че нищо не ме плаши, тъй като съзнавам и още тогава осъзнавах, без да имам обучение даже приблизително, че живеем във време на смяна в ролята на дамите. Същият е смисълът на още няколко кино лентата, който съм влагала в функциите си и ще поговоря за това.

В Стриптийз да вземем за пример играх най-стресиращата си роля - да навляза в свят, който ме накара да схвана един път вечно, че не трябва да съдим никого, тъй като не знаем неговата история и за какво е стигнал, докъдето е стигнал. Светът не е черно-бял.

Най-подценената ми роля е Редник Джейн, а и самият филм. Мисля, че остана в сянката на тогавашната купа, която медиите ми дадоха – най-скъпоплатена актриса в света. Вероятно той излезе прибързано, с цел да бъде съзнателен. А споделя доста. Както съобщи един адмирал, който ме поздрави преди време за ролята: „ Всичко е въпрос на схващане, не на пол ”. Сега всички го приказват, само че такова обръщение през 1997 година!

Живеем в смяна. И би трябвало да умеем да се променяме. Аз да вземем за пример 6 години останах без работа. Стоях у дома с децата. Казах си: „ Трябва да направя нещо ново и вълнуващо, само че какво? Питах се можех ли въобще да бъда добра в нещо. И взех решение да напиша книга. Трябваше да преодолея страховете си, които има всеки, който се хване с такова нещо – може и да не бъде четен или да не бъде свестен. Преодолях го, тъй като бях наясно със себе си и не ми беше мъчно да бъда почтена.

Като отворя книгата, като се обърна обратно в живота си, сама не мога да допускам на всичко, което ми се случи. На 16 нямах нищо. Нито семейство, нито пари, нито обучение. Бях изцяло сама със себе си. Нямаше никакви хора до мен. Но това ме и научи, че дори и към най-трудните, към най-лошите неща и моменти би трябвало да се отнасяме умерено и човечно.

НИЕ РЕШАВАМЕ КАКВО НИ съдебна експертиза СЛУЧВА И КАКВО НИ съдебна експертиза Е СЛУЧИЛО, НИКОГА НЕ БИВА ДА съдебна експертиза ВЪЗПРИЕМАМЕ КАТО ЖЕРТВИ. НЕ НИ ОЦЕНЯВА НЯКОЙ ДРУГ, ВАЖНО Е САМИ КАК съдебна експертиза ОЦЕНЯВАМЕ. ВСИЧКО НИ съдебна експертиза СЛУЧВА ЗА ДОБРО, КАКТО И ДА НИ ИЗГЛЕЖДА В ДАДЕН МОМЕНТ.

Тези неща бих споделила на онази 16-годишна аз, която научи всичко с времето. И още няколко работи:

ТРЯБВА ДА СЪЧУВСТВАМЕ ПОВЕЧЕ НА СЕБЕ СИ И НА ДРУГИТЕ.

ТРЯБВА ДА ПОЗВОЛЯВАМЕ НА СЕБЕ СИ ДА ПРАВИМ ГРЕШКИ.

ВМЕСТО ДА СЪДИМ – ДА ПОМАГАМЕ.

ЖИВОТЪТ Е ПОСТОЯННА ПРОМЯНА – НА РОЛИ, НА МЕСТА, НА ВСИЧКО.

Не ми е било елементарно. Освен, че нямах никакви връзки, в промишленост като шоубизнеса, в която външният тип е толкоз значим, когато бях на 20, изглеждах на 30. Станах на 30 и бях като на 40. Но постоянно вървях напред. И не преустановявам да се изучавам до момента.

Ето, снимахме с Джесика Ланг и бях признателна, че изучавам работейки. То си беше майсторски клас.

Благодарна съм също за ролята в Империя – участвах в една серия, с цел да имам дни, в които да работя и да поживея с щерка си в Чикаго. Беше отварящо очите прекарване да снимаме дружно.

Пък и малкия екран от последните години е нещо напълно ново, различен вид. То е част от онази смяна на света, за която приказвам.

Благодарна съм за фестивала в Кан, тъй като нямам доста време да виждам кино, а тук ми се дава тази опция – да видя и други филми, с изключение на моя. Субстанцията си беше огромен напън – имах дни с по 7 часа грим и след това фотоси ”.

Снимката е от конференцията на Субстанцията – филм, който ще гледаме на Киномания и в България, защото към този момент пуснахме снимки от срещата в Американския павилион преди дни

Борис Ангелов

Спецпратеник на 19’ в Кан

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР