Деменцията е едно от най-сериозните заболявания, които в никакъв случай

...
Деменцията е едно от най-сериозните заболявания, които в никакъв случай
Коментари Харесай

Никога не яжте това, ако не искате да се разболеете от деменция

Деменцията е едно от най-сериозните болести, които никога не трябва да подценяваме. Лошото е, че с всяка минала година от ден на ден хора страдат от тази болест. В началото може и да няма забележими признаци, само че в следствие на човек би могло да му е невероятно да извършва ежедневните си действия без непозната помощ.

За благополучие можем да понижим риска от болестта, в случай че заобикаляме избрани храни и не ги включваме в менюто си. Кои са те, занапред следва да разберете.

• Захарни произведения

Всеки знае, че захарта е един от най-опасните артикули, които съумяват да навредят на здравето на човек. Не единствено, че способства за наднорменото тегло, само че и способства за развиването на заболявания като диабет и деменция.

• Напитки, в които има доста захар

Става въпрос за всички тези сокове, енергийни питиета и други такива. Ако постоянно ги консумирате, доста ще си навредите на здравето. Те могат да доведат до редица нарушавания в организма, както и проблеми с мозъчните функционалности и паметта.

• Бира

Да, колкото и необичайно да звучи, бирата също е в листата на храните, оказващи отрицателно влияние върху мозъчните функционалности. Тази напитка утроява риска от деменция. Нужно е да се придържаме към рационална консумация.

 Яжте тези храни, в случай че желаете да се предпазите от деменция Яжте тези храни, в случай че желаете да се предпазите от деменция
Деменцията е една от най-коварните заболявания. За голямо страдание с всяка минала година се усилва броят на хората, които биват сгра...

• Преработени въглехидрати

Става въпрос за съвсем всички тестени произведения, в това число и белият самун. Не е наложително да са сладки, с цел да ни навредят. Когато биват обработени, потребните субстанции се отстраняват. Ако прекалено ги консумирате, увеличавате риска от повишение равнищата на кръвната захар, както и затруднявате работата на мозъка.

• Алкохолни напитки

Не е загадка, че алкохолът може да ни погуби. Честата консумация съумява да докара до редица здравословни проблеми. Алкохолните питиета убиват мозъчните кафези и утежняват паметта.

Хранете се здравословно и се пробвайте да сведете до най-малко потреблението на всички тези храни. Според специалистите това не е гаранция, че ще се предпазите от заболяването, само че най-малко ще знаете, че каквото е зависело от вас, сте го създали.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР