Деменцията е една от най-коварните болести. За огромно съжаление с

...
Деменцията е една от най-коварните болести. За огромно съжаление с
Коментари Харесай

Яжте тези храни, ако искате да се предпазите от деменция

Деменцията е една от най-коварните заболявания. За голямо страдание с всяка минала година се усилва броят на хората, които биват сграбчени от болестта.

Деменцията е прогресивно заболяване, което визира паметта, държанието и когнитивните качества. Симптомите могат да се появят на по-късен стадий и да попречат на човек да извършва с лекост ежедневните си действия.

Ще ви посочим няколко типа храни, които съумяват да попречат на заболяването да прогресира. Ето ги тях:

• Плодове

Според експертите и откривателите плодовете са същински значими и защищават от мозъчни увреждания. Най-препоръчвани са боровинките. Те съумяват значително да понижат резултата на заболяването.

• Зеленчуци

Става въпрос най-много за зеленолистните зеленчуци. Те също спомагат за попречване на деменция, както и усъвършенстват паметта.

 Симптоми на деменция, които не би трябвало да пренебрегвате Симптоми на деменция, които не би трябвало да пренебрегвате
От 50-годишна възраст нататък не е извънредно да имате проблеми понякога да намерите вярната дума или да запомните къде ост...

• Куркума

Това е подправката знамение, която всеки би трябвало да включи в менюто си. Тя има куп потребни свойства, от които можем да се възползваме.

• Омега-3 мастни киселини

Яжте риба, орехи, ленено семе и други сходни храни, които са богати на омега –3 мастни киселини. Те усъвършенстват мозъчните функционалности и редом с това противодействат на възпаленията.

Според експертите тези храни няма по какъв начин да ви подсигуряват, че в никакъв случай няма да ви връхлети ужасната болест, само че сигурно няма да ви навредят. Яжте ги постоянно и ще се чувствате доста по-добре.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР