Делян Пеевски: Промените в Конституцията ги припознахме, не е драскала

...
Делян Пеевски: Промените в Конституцията ги припознахме, не е драскала
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Промените в Конституцията ги припознахме, не е драскала червената химикалка на ДПС


Делян Пеевски: Промените в Конституцията ги припознахме, не е драскала алената писалка на Движение за права и свободи. Движение за права и свободи ще предложи основният прокурор основният прокурор да има единствено един мандат от 5 години и да няма право да го повтаря.Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Друго предложение на Движението е основният прокурор да не ръководи прокурорския съвет, а някой определен от съвета (според предложенията за промени Висш съдебен съвет ще бъде разграничен на две – прокурорски и съдийски съвет).

Движение за права и свободи само не са съгласни с предложенията за кметските мандати и те отпаднали от плана за смяна на Конституцията. „ Няма оферти на Движение за права и свободи в конституционните промени, ние припознахме техните оферти “, уточни Пеевски.

Той бе безапелационен, че алената писалка на Движение за права и свободи не е драскала Конституцията.

„ Няма оферти на Движение за права и свободи, желая да съм явен с това – ние припознахме предложенията на ПП-ДБ и ГЕРБ. Величков го видях, че разяснява за алената писалка на Движение за права и свободи, че е драскала конституцията. Такова нещо няма. След като му прочетох предложенията, считам, че концепциите са положителни “, разясни Пеевски.

Той не видя проблем за несъмнено време ръководителят на Конституционния съд да бъде и министър председател, макар изказани терзания от специалисти. Такова предложение също е залегнало в общия законопроект за промени в Конституцията.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР