Делян Пеевски беше избран за член на конституционната комисия в

...
Делян Пеевски беше избран за член на конституционната комисия в
Коментари Харесай

Пеевски - член на конституционната комисия, „Възраждане“ и ПП-ДБ - в нов сблъсък

Делян Пеевски беше определен за член на конституционната комисия в Народното събрание след трагичен спор. Вотът докара до скандал в залата, конфликт „ за “ и „ срещу “ и съвсем пердах в пленарната зала.

Малко преди този момент съвещанието на Народното събрание беше прекратено поради напрежение

Делян Пеевски получи поддръжка от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Против бяха Политическа партия Демократична България, Българска социалистическа партия, а „ Възраждане “ въобще не участваха в гласуването. Ако бяха дали своят вот „ срещу “, откакто се оповестиха против кандидатурата му в зала, то тя можеше и да не мине. 

Решението Делян Пеевски да бъде определен в конституционната комисия беше показано към края на деня, само че завчас нагорещи пристрастеностите и спомените.

Повод за следващо сдърпване беше гласуването дали Делян Пеевски да стане част от комисията по конституционни въпроси

„ Съвсем естествено е, когато има брак по сметка да пристигна време да се заплаща. Така както преди време Мая Манолова номинира Пеевски за началник на ДАНС, в този момент би трябвало някой от Демократична България и още веднъж приканвам господин Мирчев да стане и да номинира Пеевски за началник на ДАНС “, сподели Цончо Ганев от „ Възраждане “.

От Има Такъв Народ предложиха Пеевски да бъде подсилен със следните претекстове.

„ Представете си хубостта на момента - в една комисия Христо Иванов и господин Пеевски, и двамата са адвокати. За това е хубаво да не изпадаме в такива пристрастености и да гласуваме „ за “ и да подкрепим тази промяна и няма да се постанова по този метод господин Иванов да върви с водно колело до „ Росенец “, може в една обща зала да прецизират нужните неща “, сподели Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

След това депутатите си викат един на различен и се приканват за пердах с изрази като „ К’во се криете, ела, бе! “

Христо Иванов отговори във връзка с конституционната комисия:

„ Възможността тя да създаде доверие е извънредно нежна, би трябвало да гледаме на нея като на нещо, което би трябвало да действа като в аптека. Поради тази причина не съм член на тази комисия “, разяснява Христо Иванов от ПП-ДБ.

Така Делян Пеевски беше определен, а плановете за смяна в Конституцията са на дневен ред.

След гласуването се стигна до напрежение сред Явор Божанков и депутати от „ Възраждане “

„ Няма да бъдат единствено наши или ваши, ще забележим всички планове и от тях ще изберем един, който ще внесем “, сподели Пеевски.

А това докара до следващ опит за конфликти в пленарната зала. Явор Божанков се опита да изясни за какво е дал своя вот срещу, но „ Възраждане “ не му дадоха късмет да приказва. Председателят даде отмора за облекчаване на пристрастеностите. В нея Кирил Петков се опита да се разбере с Костадин Костадинов в стаята им, само че те го изгониха. 

Съответното предложение е направено от водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ

„ С тези хора не може да има диалог. От Политическа партия не ние боязън от такива хулигани и съм подготвен да бъда в стаята с 30 от тях, в случай че би трябвало “, сподели Кирил Петков.

„ Лицето Петков влиза в нашата стая и му споделям „ Водим диалог, в случай че обичаш излез и ще приказваме извън “. „ Няма да изляза “ – какво можеше да направя в тази обстановка, да го удрям ли “, сподели водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

След почивката нещата се повториха. На финала Костадинов беше отхвърлен от съвещанието, а то беше прекъснато.

Двамата депутати приказваха един през различен

В коридорите депутати припомниха, че днешният избор е тъкмо 10 години без една седмица след избора на Делян Пеевски за началник на ДАНС и последвалите митинги и свалянето на кабинета „ Орешарски “. Самият Пеевски беше отхвърлен от поста.

Освен изборът на Пеевски, съставът на конституционната комисия занапред ще би трябвало да бъде попълван, тъй като от него отпадна новият правосъден министър Атанас Славов.

Последва отмора от 30 минути

В залата депутатите спориха какъв брой гласа са нужни за промени в конституцията - 160 или 180. Според Конституцията се изискват 180, само че в случай че те са не по-малко от 160, в последна сметка са задоволителни при ново гласоподаване сред два и пет месеца след първото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР