Делян Добрев заяви, че Лукойл е трябвало да внесе в

...
Делян Добрев заяви, че Лукойл е трябвало да внесе в
Коментари Харесай

Добрев: Сумата, която към август Лукойл трябваше да внесе, е 622 млн.

Делян Добрев съобщи, че " Лукойл " е трябвало да внесе в държавния бюджет622 милиона, съобщи Дарик.

" От опасността за лишаване на дерогация, кабинетът пое ангажимент да приложи закона, признат в предишното още Народно събрание, януари месец " съобщи Добревслед срещатана депутатите поради възможното отпадане на дерогацията за " Лукойл ".
Той напомни, че според този закон, 70% от разликата сред съветския петрол от сорта " уралс " и другия петрол на международните пазари, би трябвало да влизат във фонда за енергийна сигурност и да се връщат на потребителите на горивапод формата на отплата.

" В началото на август направихме калкулацииколко лв. не е внесъл " Лукойл ", тъй като не се извършва закона отдва следващи кабинетаи се оказва, че сумата, която към август е трябвало да внесе " Лукойл " е 622 милиона ", съобщи Добрев. По думите му тези пари, разграничени на потреблението в страната, това прави по 73 стотинки, които хората трябваше да си получат за всеки литър бензин и дизел, от януари до момента и които те не получават.

Според негоразликата се получавазатова, че има таван на цената на съветския петрол от60 $.

По думите на Добрев, " Лукойл " сега прибира цялата тази разлика игенерира свръхпечалби,благодарение на дерогацията, която България издейства.

" Имаме увещание, че след превъзмогване на ветото, ще стартират незабавно да извършват закона и ще стартират да дават обезщетения на хората.В последна сметка най-важното е за хората да има обезщетения. " - безапелационен бе Добрев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР