Делян Добрев: Утре ще внесем отнемане на дерогацията на Лукойл“.Смятаме

...
Делян Добрев: Утре ще внесем отнемане на дерогацията на Лукойл“.Смятаме
Коментари Харесай

Делян Добрев: Утре ще внесем отнемане на дерогацията на „Лукойл“


Делян Добрев: Утре ще внесем лишаване на дерогацията на „ Лукойл “.

Смятаме да сложим базите на „ Лукойл ” под контрола на Държавния запас.

Да не може „ Лукойл ” да ги държи единствено за себе си, а да дадем опция на всеки вносител, който желае да съхранява в тях – да го прави.

Това съобщи в „ На фокус ” по NOVA депутатът от ГЕРБ – СДС и ръководител на енергийната комисия в парламента Делян Добрев.

„ Утре ще внесем лишаване на дерогацията на „ Лукойл ”, което го вършим за трети път.

Защо Николай Денков и Асен Василев се борят със зъби и нокти за „ Лукойл ”,

който печели 3 милиарда $ от дерогацията на година,

а изгодата за българския консуматор е кръгла нула?

Чувам, че е поради едни 5 млн. евро на месец. По жълтите павета се носи подобен слух ”, уточни още той.

Добрев разяснява и изявление на Атанас Атанасов,

съгласно който службите са видели „ някаква заплаха ” в това да се отнеме дерогацията. „ Става въпрос за два отчета.

Защо Атанасов приказва единствено за единия?
Първият отчет е 10 страници, който споделя,
че българската рафинерия може да преработва 90% от създавания петрол в света.

Обяснява се, че няма никакъв проблем още от идващия ден „ Лукойл ” да премине на неруски снабдители ”, разясни депутатът.

Председателят на енергийната комисия съобщи, че два дни по-късно се получава втори отчет от секретна организация, който твърди, че „ има едни опасности ”. „ Въпросът ми е в тези два дни кой от тези 9 индивида, които получават тези отчети, се обади на въпросната организация и я накара да си поправя отчета. Вторият отчет беше извънредно неоснователен и опонираше на първия ”, е мнението му.

„ Вярвам на първия отчет, а не на втория, за който някой се обади и накара службите да си поправят отчета. Хубаво е тъкмо тези служби да кажат кой е този някой. За какво са ни тези служби, в случай че някой се обажда и желае отчетът да бъде поправен и те го вършат, както му харесва ”, добави той.

На въпрос дали „ Лукойл ” е бил монополист по времето, когато Добрев е заемал поста на енергиен министър, той отговори: „ Имаше към 60% дял. За предходната година делът му от продажбите на вътрешния пазар е 96%. Тоест, предходната година импорт на горива нямаше ”.

Депутатът разяснява, че и той има информация, че синдикатите на „ Лукойл ” заплашват да излязат на митинг. „ На „ Лукойл ” хранилката е прекомерно огромна. Свидетел съм на това по какъв начин „ Лукойл ” в три следващи Народното събрание си намираше болшинство ”, твърди Добрев.

„ Какво печели народът от съветския петрол? 3 милиарда $ пращаме на режима на Путин. Уралският петрол е с високо наличие на сяра. Затова, когато си заредим автомобила в чужбина, то е доста по-добро от това в България. Потребителят ще завоюва от това, че горивото му ще е по-качествено ”, заключи той за анулация на дерогацията.

За „ проспаната ” основна смяна, обвързвана със 100% монопол на „ Лукойл ” върху съхранението на горива, което разрешава всички запаси да се съхраняват единствено в България, посочи: „ Това е казусът, огромно проспиване. При 100% предпазване на горивата в България и при 92% благосъстоятелност на складовете на „ Лукойл ”, значи, че ние по този метод вършим „ Лукойл ” монополист. Всички бяхме подведени от Финансовото министерство и финансовия министър ”.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР