Делян Добрев, фейсбукДелян ДобревКато не знаеш какво да отговориш и/или

...
Делян Добрев, фейсбукДелян ДобревКато не знаеш какво да отговориш и/или
Коментари Харесай

Делян Добрев разяснява с елементарна таблица на Кирил Петков  печалбата на „Лукойл“

Делян Добрев, фейсбук

Делян Добрев

Като не знаеш какво да отговориш и/или си комплициран и не знаеш какво се случва, и/или просто са ти дали такива опорки казваш, че Делян Добрев се занимава с черен ПР и няма никакви левчета надписани на горивото.

Специално за Кирил Петков (Асен Василев и Николай Денков доста добре знаят защо става въпрос) направих една извънредно обикновена табличка, която обявявам тук и се надявам да я разбере. Все отново сякаш е приключил Харвард. И въпреки всичко ще му я обясня с елементарни думи и декларирам подготвеност да му я разясня и персонално.

От началото на войната в Украйна и глобите към Русия, съветският нефт стартира да се търгува доста по-евтино от останалия нефт. Руският нефт е вид Urals и неговата цена по месеци е нанесена в третата колонка. Във втората колонка е цената на нефт вид Brent, който купуват останалите страни. В четвъртата колонка е разликата в цената сред брента и съветския уралски петрол в американски долари за един барел. За първия месец да вземем за пример е 19.81 на барел за месец март 2022 година. В петата колонка е междинния размер барели за 2022 и 2023, които е купувал Лукойл.

И в този момент, Кириле внимавай! Като умножим броя на барелите на месец (колона 5) по разликата в цената (колона 4), получаваме размера на свръхпечалбата на Лукойл с помощта на дерогацията (колона 6). До тук разбираш ли? Тоест в колона 6 е свръхпечалбата, която твоят кабинет обезпечи на Лукойл още през 2022г. От началото на войната (когато падна уралският нефт) до в този момент, Лукойл се е налапал с 1,6 МИЛИАРДА ДОЛАРА (в дъното на колона 6). По трънския курс, това са 3 МИЛИАРДА ЛЕВА.

Тези 3 милиарда лв. сме ги платили всички водачи на МПС! Ако 2 милиона души караме в България, значи всеки един от нас (заради вас!) е надплатил по 1500 лв. за бензин и дизел от началото на войната в Украйна. Колко обезщетения сме получили? Кръгла нула! Защо? Защото вашите към този момент 2 кабинета са като майка за Лукойл и като мащеха за българския народ (избягвам образеца с хранилката да не се засегне отново някой – доста нежни и чувствителни излязохте).

Надявам се да си ме схванал! Няма потребност да се самонараняваш – задоволително е единствено да подадеш оставка на този неприличен кабинет.

P.S. За Венко Сабрутев няма да стане с таблица. За него особено ще би трябвало да създадем анимационно филмче.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР