Делта вариантът на коронавируса убедително настъпва в Европа и вече

...
Делта вариантът на коронавируса убедително настъпва в Европа и вече
Коментари Харесай

Четвърта вълна: Делта вариантът на COVID-19 настъпва в Европа

Делта разновидността на ковид безапелационно настава в Европа и към този момент се чуха първите предизвестия, че светът навлиза в нова четвърта вълна на COVID-19

„ Светът е в ранен етап на следващата вълна от инфекции и гибел от COVID-19 “, предизвести генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус.

Мрачната прогноза идва на фона на наличните научни данни, съгласно които имунизациите не са толкоз ефикасни против индийска или Делта разновидността на ковид.

„ Пандемията е тестване и светът се проваля. 19 месеца от началото на пандемията и седем месеца от одобряването на първите ваксини, в този момент сме в ранните стадии на поредна вълна от инфекции и смъртни случаи “, споделя Гебрейесус.

Той разкритикува и имунизационните тактики по света, както и ниското покритие на имунизацията.

Снимка: Getty Images

Какво се случва в Европа?

Старият континент е на прага на нова мощна вълна от COVID-19.

През последното денонощие Франция е записала 18 000 нови инфекции, което е нарастване със 150% на седмична база. Здравният министър на страната Оливие Веран съобщи, че сходно нарастване не е следено досега с нито един от предходните разновидности на вируса.

Правителството на Франция към този момент приказва за „ четвърта вълна “ на ковид в страната, а носенето на маски на открито се завръща в редица туристически зони, където епидемията се разпалва още веднъж.

В страната важат също така наречен санитарни пропуски, които стават наложителни за посещаване на всички културни обект и увеселителни заведения във Франция.

Снимка: Getty Images

В Испания 80% от новите случаи на ковид са регистрирани измежду неимунизираното население. Едва 5,5% от новите случаи са измежду изцяло ваксинирани, а 11,4% от новите случаи са измежду отчасти имунизирани.

Броят на инфектираните в Испания пораства от края на предишния месец. Досега в страната с население 46,9 млн. души са регистрирани 4,2 млн. инфектирани и 81 148 смъртни случая.

В Германия броят на новозаразените за последното денонощие се е нараснал с 2203 души. Общият брой е 3 748 613 инфектирани то началото на пандемията. Починалите са 91 416.

Във Англия се надига вълна на рецензии към държавното управление, което – макар възходящия брой случаи на COVID-19 въпреки всичко анулира множеството рестрикции. Въпреки това голям брой от младежите нямат имунитет.

Снимка: Getty Images

С какво Делта разновидността се разграничава и работят ли имунизациите?

Индийският вид на ковид е в пъти по-заразен от първичния вид на COVID-19. Причината за това е големият вирусен товар, който инфектираните носят в горните си дихателни пътища.

Ново изследване в Съединените щати е открило, че вирусният товар е 1260 пъти по-висок при инфектираните с Делта, в сравнение с при случаи от началото на пандемията. За задачата са тествани 62 души с вид Делта и 63 от началото на пандемията.

„ Този вирус не е същия като миналогодишния “, разяснява доктор Катрин Онийл, експерт по инфекциозни заболявания от Луизиана, пред Си Ен Ен.

Друго характерно е, че Делта поразява все по-млади хора по-тежко – точно групата, която всеобщо не е имунизирана в международен мащаб.

Настоящите ваксини дават отбрана от по-тежко заболяване, само че не ни защищават от самото разболяване с Делта.

Ваксината на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ е към 88% ефикасна против симптоматичните случаи на COVID-19, при заразяване с Делта, само че единствено в случай че са сложени и двете дози ваксина.

Според изследване имунизацията на „ Модерна “ също е с понижена успеваемост до 72%. Данни за покритието на имунизацията при една или две дози към момента няма.

За имунизацията на „ АстраЗенека “ се следи същата причинност – при една доза тя защищава на 33%, до момента в който при две отбраната е по-висока

Препаратът на „ Янсен “ също не е задоволително мощен, с цел да предотврати зараза с Делта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР