Delta Planet Mall ще изненада своите посетители с изложба на

...
Delta Planet Mall ще изненада своите посетители с изложба на
Коментари Харесай

Музейко гостува за първи път във Варна

 Delta Planet Mall ще изненада своите гости с галерия на Музейко, която ще бъде налична в интервала 12 януари – 12 март. Тя носи наименованието " Изобретенията “ и показва по любопитен и занимателен метод едни от най-важните научни изобретения на човешката цивилизация от 19-ти и 20-ти век. Това е и първият път, в който детският теоретичен център гостува във Варна.

Изложбата показва процеса на откривателството посредством игрови интерактивни модули, като трансформира децата в същински изобретатели. Презентационни клипове, които ще се прожектират в допълнение към самите експозиции, ще внасят спомагателен интерактивен детайл в цялостното прекарване.

Децата и всички любопитни възрастни ще имат опцията да научат по какъв начин са основани рентгенът и телефонът, както и по-непознатите, само че не по-малко занимателните изобретения като слинкито, балона с парещ въздух и колите, задвижвани от човешка мощ. Посетителите на Delta Planet Mall ще могат да опитат да изпратят депеша с морзовия уред на Александър Бел, както и да видят цветовете на вълните, формирани под трептенията на друго негово откритие – фоноавтографа. Те ще могат да тестват по какъв начин работят още звуковият тъпан и уредът за предаване и приемане на известия и да прегледат макет на пишеща машина.

Благодарение на изложбата " Изобретенията “, Delta Planet Mall ще даде опция на любознателните малчугани да опознаят и да тестват нови хрумвания. По този метод те освен ще полу  чат доста нови познания, само че и ще се усъвършенстват, като се срещнат от близко с откритията на някои от най-големите откриватели на последните два века.  

Научни събития и гостуващ планетариум ще съпътстват изложбата " Изобретенията “. В съботите от 18 януари до 12 март в Delta Planet Mall за най-любопитните малчугани ще се провеждат и лаборатории, които да развихрят още повече тяхното въображение. Безплатен планетариум ще гостува в комерсиалния център на 26 и 26 януари от 13 до 18 часа с авансово записване на щанд Информация. Цялата стратегия на съпътстващите събития е налична на www.deltaplanet.bg.

Изложбата " Изобретенията “, както и всички събития са с безвъзмезден вход за посетителите на Delta Planet Mall.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР