Делото за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица няма

...
Делото за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица няма
Коментари Харесай

Делото за убийството в Цалапица няма да е по съкратена процедура

Делото за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица няма да се гледа по съкратена процедура, а по общия ред, реши съдията Боян Кюртов. То е за укривателство против близнаците Валентин и Борислав Динкови .

Единият от близнаците, обвинени в помагачество, твърди пред собствен другар, че на 26 февруари излиза на независимост

Кюртов ревизира определението си за съкратена процедура по гледище на наблюдаващия прокурор Димитър Костов. Делото беше отсрочено, както желаеха околните на убития Димитър. Следващото съвещание е планувано за 26 март.

Основният обвинен към момента е в Дания

Според съдията довеждането и разпитването на посочения за палач Рангел Бизюрев , който е задържан в Дания, е от изключителна значимост за изясняване на обективната истина. Все още се чака неговата екстрадиция.

Според близки и другари на момчето арестуваните близнаци се пробват да трансферират цялата виновност върху Рангел Бизюрев

След решението на съдията адвокатката на близнаците Светлана Званчева му изиска отказ поради подозрения за преднамереност. Искането ѝ беше отхвърлено.

Разследването откри, че гибелта на 24-годишния Димитър Малинов е настъпила вследствие на тежък побои, който му е бил нанесен на 20 юли 2023 година Тялото му беше открито заровено на към километър от мястото, на което последно е бил забелязан.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР