Делото за убийството на 11-годишната Никол, което потресе Бургас миналото

...
Делото за убийството на 11-годишната Никол, което потресе Бургас миналото
Коментари Харесай

Майката на Никол, заклана в асансьор в Бургас, разказа за последните мигове от живота ѝ

Делото за убийството на 11-годишната Никол, което потресе Бургас предишното лято, влиза в съда в понеделник. Четвъртокласничката беше прободена с нож в асансьор на жилищен блок от 15-годишен възпитаник.
В деня преди правосъдното съвещание, близки на момичето провеждат безмълвен митинг.
Девет месеца след мъчителното ликвидиране на единственото й дете, Мими Ставрева не желае да повярва, че Никол я няма.
„ Тя беше кротка, послушна, срамежлива бих споделила, будно дете, доста ученолюбива и нямаше самообладание да тръгне в първи клас. Любопитна, мога да кажа, като всяко дете на тази възраст – те влизат в пубертета, всичко им е забавно, любопитно. Искаше да става ИТ експерт, да учи. Много разбираше от компютри, доста беше на " ти " с компютрите, може това ненапълно да е неточност, не знам”, споделя почернената майка.

В обществените мрежи четвъртокласничката се среща с Иван. След недълга преписка, се уговарят да се видят. „ Не знам за какво, нищо не ми сподели за това момче – че се е срещнала с ново момче. Просто ми сподели: " Излизам с другари и ще се прибера в точния момент! " Това й бяха думите”, спомня си Ставрева.
Сега се укорява, само че и си дава сметка, че мъчно би могла да я защищити: „ Доста сме говорили и аз тъкмо една седмица преди този момент й споделих да внимава къде върви и какво прави, че има всевъзможни ненормални хора на открито. Не е вечерта да кажеш „ Късно да е навън”, а това е измежду бял ден, следобяд. Кое дете в лятната почивка ще го затвориш в къщи?! Няма по какъв начин!”.
В оня ден телефонът на щерка й замлъква. Когато майката се прибира в къщи вижда и портативното зарядно, и часовника на щерка си: „ А тя без часовника не излизаше, имаше смарт часовник. Което в действителност ме навежда на мисълта, че в действителност е излязла за малко... Какво й е споделил, в никакъв случай няма да разберем най-вероятно, с цел да тръгне за „ Меден рудник”. Тя в никакъв случай не е ходила в „ Меден рудник”, не го познава този квартал”.
За какво са се скарали и за какво 15-годишният Иван промушва с кухненски нож момичето също към този момент остава мистерия. Оставя я в асансьора, макар виковете й за помощ.

„ Това за мен е безусловно съзнателно, невъзмутимо и грубо!... Той може да излезе след 2-3-5 години. На кой му се дава гаранция, че този човек няма да се срещне отново с нечие друго дете и няма да се случи отново това?!”, пита Таня Естило, другарка на фамилията.
А Мими Ставрева е безапелационна: „ Щом можеш да убиваш, значи би трябвало да те съдят като пълновръстен!”
Законът планува до 10 години затвор. Близките на Никол упорстват за открит развой. Надяват се и на необятна поддръжка за смяна в законодателството.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник и фотоси: bTV
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР