Делото за срутването на хотел Вероника отново се връща назад.

...
Делото за срутването на хотел Вероника отново се връща назад.
Коментари Харесай

Съдебната сага със срутването на хотел Вероника продължава

Делото за сриването на хотел " Вероника " още веднъж се връща обратно. Причината - решение на Върховния касационен съд (ВКС), който счита, че Варненският апелативен съд по този начин и не е открил за какво се стигна до нещастието, съобщи Mediapool.
" Съдебният акт не разкрива решението на съда по отношение на директната причина за сриването на хотела ", се споделя в решението на Върховен касационен съд.
Според Върховен касационен съд, по-долната инстанция по този начин и не е анализирала в цялост строително-техническа експертиза.
Хотел " Вероника " се срути на 8 април 2015 година, а под отломките му починаха служащите Борислав Стефанов, Манол Манолов, Тодор Тодоров и Йосиф Стефанов. Обвинения бяха повдигнати на 7 души, сред които и притежателят на компания " Дигинг " Георги Георгиев. Тази компания е била наета като подизпълнител за събарянето на постройката.
На първите две инстанции Георгиев беше наказан на 3 години затвор, а координаторът на плана Пламен Николов от " Бултранспорт груп " получи условна присъда от 3 години затвор с 5-годишен изпитателен период. Други четирима от строителния екип също получиха условни присъди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР