Делото за съборения тютюнев склад на пловдивската ул. Одрин 8

...
Делото за съборения тютюнев склад на пловдивската ул. Одрин 8
Коментари Харесай

Делото за съборения тютюнев склад в Пловдив ще започне през януари 2018 г.

Делото за съборения тютюнев склад на пловдивската ул. " Одрин " 8 ще стартира всъщност в средата на януари 2018 година Това се разбра на първото съвещание на Пловдивския областен съд. Пред съда през днешния ден се изправиха притежателите на склада - шефът на компанията " Одрин 8 " -Пловдив ЕООД Александър Николич и упълномощеният представител на компанията Георги Бранеков.

На съвещанието през днешния ден се разбра, че двамата ще пледират за почтени, оповестява уеб сайтът " Под тепето ". Те ще дават отговор по обвинявания за потребление на подправен формален документ и за незаконна активност в предпазена територия. Георги Бранеков е упрекнат за потреблението на подправения документ, а Александър Николич – като подстрекател.

По делото са призовани 34-ма очевидци, осъществени са графологична, строително-техническа и компютърна експертизи.

Събарянето на тютюневия склад на пловдивската ул. " Одрин " 8 стартира на 6 март 2016 година, неделя. След остра реакции на жители и изявления в медиите разрушаването бе спряно. Първоначално и притежателите на постройката, и община Пловдив твърдяха, че няма противозаконни дейности и постройката не е монумент на културата. Впоследствие обаче се разбра, че постройката е монумент на културата и също така попада в колективен архитектурен монумент. Оказа се, че притежателите на склада са показали в общината подправен документ, съгласно който няма спънки постройката да бъде съборена.

На мястото на тютюневия склад се предвиждаше да бъде построена многофункционална постройка с подземни гаражи, офиси, жилища и хотелска част.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Тютюневите хранилища в Пловдив (49)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР