Делото за полицейското насилие зад колоните на сградата на министерския

...
Делото за полицейското насилие зад колоните на сградата на министерския
Коментари Харесай

Делото за полицейското насилие зад колоните на сградата на МС ще изчезне по давност

Делото за полицейското принуждение зад колоните на постройката на министерския съвет от лятото на 2020 година евентуално ще бъде прекъснато по отминалост, заяви " Сега ".

Разследването е по тъжба на студента Евгени Марчев, който бе пребит в нощта на 10 юли 2020 година Тогава младежът бе задържан, а по-късно Министерство на вътрешните работи отхвърляше да е обичай.

Макар че за побоя се знаеше още през лятото на 2020 година, когато протестиращите упорстваха за оставката на държавното управление на Бойко Борисов и на тогавашния основен прокурор Иван Гешев, минаха месеци преди подозренията да бъдат доказани публично. Едва откакто ГЕРБ не бяха на власт в Народното събрание бе образувана комисия отпред с Николай Хаджигенов, която пусна в общественото пространство записите от охранителните камери на Министерски съвет. На тях се видя жесток полицейски побой върху задържани протестиращи.

Марчев не бе единственият потърпевш през онази нощ. Прокуратурата не си мръдна пръста, с цел да разкрие побойниците и следствието бе прекъснато заради неспособност да се откри самоличността на униформените. След обжалване от страна на Марчев съдът указа на проверяващите какво би трябвало да създадат. Последва обаче ново безучастие, а в този момент наблюдаващият прокурор даже се оплаква от опит за интервенция в преценката и работата му.

В момента Марчев апелира второто преустановяване на делото. Съдът се произнася в негова изгода, само че припомня, че през лятото на тази година е изтекла тригодишната отминалост за гонене на лека телесна щета, нанесена от чиновник на реда. Т.е. най-вероятно следствието ще бъде дефинитивно прекъснато на това съображение.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР