Делото за атентата в Сарафово, при който загинаха шестима души,

...
Делото за атентата в Сарафово, при който загинаха шестима души,
Коментари Харесай

Делото „Сарафово” тръгна, насрочиха го за 17 януари


Делото за атентата в Сарафово, при който починаха шестима души, а 37 бяха ранени потегли в профилирания съд. Днес се организира разпоредителното съвещание по него и съдът насрочи намерено съвещание за 17 януари, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Делото няма да е при закрити врата, ще бъде назначен авариен правосъден заседател, само че няма да бъде назначаван авариен арбитър. За идващото съвещание на 17 януари ще бъдат призовани и очевидци, откакто към този момент съвсем година Специализираният съд не може да даде ход всъщност.

“Делото потегли през днешния ден, няма проблеми. Всички са постоянно призовани, конституирани са като страни, по тази причина няма спънки делото да не се гледа. Оттук нататък зависи от очевидците, от доказателствата по делото по какъв начин ще бъдат представяни, по какъв начин ще бъдат изслушвани движимостите лица и разпитани очевидците, огромна част от тях са израелски жители. Има и български жители, които не са от София и не живеят в София ”, означи юрист Красимира Михайловска. Тя акцентира, че единствено български очевидци са призовани по делото за 17-и и изясни, че са хора, които са участвали на летището, били са там по време на случая. Михайловска ще съставлява и фамилията на починалия български водач Мустафа Кьосев дружно с израелските жители.

БГНЕС напомня, че на 18 юли 2012 година рейс с израелски туристи, които одеве бяха кацнали на летище "Сарафово" в Бургас, с цел да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана цел на терористична офанзива. При кървавата баня починаха петима израелски жители, водачът на рейса, български жител, и причинителят на атентата. При случая бяха ранени 38 души.

В средата на юли 2016 година обвинителният акт за терористичния атентат бе импортиран в Специализирания съд. Подсъдими по него са Мелиад Фарах - ливанец с австралийски паспорт и Хасан Ел Хадж Хасан - с канадско и ливанско поданство. Те са упрекнати в помагачество към тероризъм. Двамата обвинени са оповестени за интернационално търсене в ШИС по канала на Интерпол с алена бюлетина. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР