Делото, в което Twitter настоява съдът да задължи Илън Мъск

...
Делото, в което Twitter настоява съдът да задължи Илън Мъск
Коментари Харесай

Twitter срещу Мъск – едно на нула за компанията

Делото, в което Twitter упорства съдът да задължи Илън Мъск да приключи придобиването на компанията при авансово контрактуваните условия, ще се състои през октомври. Това стана ясно, откакто съдът в щата Делауер се разгласи за бързо решение по случая. Обещаните къси периоди са победа за обществената мрежа, защото Мъск настояваше процесът да е през февруари, с цел да има време за задълбочено следствие по отношение на броя на подправените и спам сметките в платформата.

Въпросът дали оповестените от Twitter данни надценяват действителния брой на потребителите е основен за делото. Именно с този мотив. Според компанията казусът служи " за разпръскване " и милиардерът е задължен да извърши придобиването на уговорената цена от 44 милиарда $, а отлагането би нанесло вреди на бизнеса и заплашва финансирането на договорката.

Съдия Катлийн Маккормик от Делауеър се съгласи с причините на Twitter и сподели, че дългите периоди биха били във щета на продавача. Тя изиска от страните да изготвят график за процеса, който съгласно нея ще продължи пет дни. Във вторник акциите на Twitter се покачиха с над 3% до към 39.7 $. " Радваме се, че съдът се съгласи да форсира този развой ", съобщи представител на компанията. Адвокатите на Twitter упорстват за бърз развой, защото споразуменията за финансиране на договорката изтичат през април следващата година. Целта на делото е да накара изпълнителния шеф на Tesla да приключи придобиването на контрактуваната цена - 54.20 $ на акция.
Реклама Обвинения
По време на чуването юристите на Twitter упрекнаха Мъск в " опит за бойкот " на компанията. Неговите бранители отхвърли концепцията, че милиардерът се пробва да навреди на Twitter, защото милиардерът е вторият максимален акционер в компанията с дял, по-голям от този на шефовете на Twitter, взети дружно. Според Мъск интензивен развой ще разреши на Twitter да скрие истината за спам сметките. Той счита, че са нужни месеци, с цел да се проучват данните, които да дадат отговор какъв брой са действителните потребителите на обществената мрежа.

Мъск може да е съжалил, че се е съгласил на толкоз висока цена след спада на софтуерните акции, считат анализатори. Страните биха могли да разрешат разногласието отвън съда или да договорят договорка на по-ниска цена.

Съдия Маккормик следва да гледа и друго дело, в което е забъркан Мъск. Петдневен развой от 24 октомври би трябвало да се произнесе за рекордния 10-годишен пакет на стойност 56 милиарда $ за заплащане на изпълнителния шеф на Tesla. Според ищеца Ричард Торнета, който също е акционер в производителя на електрически автомобили, възнаграждението е несправедливо, тъй като Мъск не отделя нужното внимание на компанията. Милиардерът управлява галактическата SpaceX, създател е на The Boring Company и също по този начин има стартъпа за мозъчни чипове Neuralink. Сагата с Twitter може да му изиграе неприятна смешка, защото той употребява акциите си в Tesla като гаранция, с цел да получи финансиране, а тяхната стойност потегли надолу през април след оповестеното желание за придобиване.
Свързани публикации Хронология на сагата " Илон Мъск vs. Twitter " - страните стигнаха до съд (инфографика) 16 юли 2022, 13:50 Оттеглянето на Мъск от договорката с Twitter слага началото на дълга правосъдна борба 9 юли 2022, 15:37 Сливанията и придобиванията се забавят след рекордната 2021 година 5 юли 2022, 09:11 Белият дом разчита на Tesla за стимулиране на бранша на електрическите коли 2 юли 2022, 13:10 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР