Делото срещу семейство Арабаджиеви тръгва на 18 февруари. За тогава

...
Делото срещу семейство Арабаджиеви тръгва на 18 февруари. За тогава
Коментари Харесай

Делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви тръгва през февруари

Делото против семейство Арабаджиеви потегля на 18 февруари. За тогава е планувано разпоредителното съвещание в Специализирания съд. Днешното съвещание беше отсрочено, тъй като не са подготвени съдебно-медицинските експертизи, съобщи БГНЕС.

През декември Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против Ветко и Маринела Арабаджиеви и останалите петима упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни измами, незаконно укриване на налози и изпиране на пари. 

Арабаджиеви бяха арестувани в Барселона през март 2019 година с европейска заповед за арест. Те отхвърлиха непринудено да се завърнат в България и се наложи да бъдат екстрадирани принудително в България, където им бяха предявени обвинявания в водачество и присъединяване в проведена незаконна група. Ветко Арабаджиев продължава да е в следствения арест, до момента в който брачната половинка му Маринела бе пусната под домакински арест неотдавна поради влошено здравословно положение. Впоследствие обаче Апелативният съд анулира решението за освобождението й от следствения арест. През октомври Комисията за противопоставяне на корупцията наложи запор на имуществото им за над 310 млн. лв.. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР