Делото срещу професионален водач на влекач Скания, причинил катастрофа с

...
Делото срещу професионален водач на влекач Скания, причинил катастрофа с
Коментари Харесай

ВКС върна дело за убил трима с влекач на пътя

Делото против професионален лидер на влекач Скания, предизвикал злополука с три жертви на пътя Пловдив – Пазарджик е върнато от Върховния касационен съд на Апелативния в Пловдив за ново разглеждане.

Върховен касационен съд не приема присъдата от 4 година отнемане от независимост, постановена от Пловдивския областен съд.

Председател на новия състав на Апелативен съд е арбитър Елена Захова, а делото ще се гледа през днешния ден от стадия на правосъдното съвещание.

Подсъдимият В. Х. е приет за отговорен от Пловдивския областен съд за това, че на 13.05.2019 година на пътя Пловдив-Пазарджик, при ръководене на влекач „ Скания “, е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибелта на трима мъже.

Първоначалто той е наказан на 5 години отнемане от независимост, като е приет за почтен в това, казусът да е изключително тежък и го оправдава  по обвиняването в тази му част.

Всички страни апелират пред Пловдивския апелативен съд, който заради позволени основни процесуални нарушавания, довели до ограничение на правото на отбрана на страните, анулира напълно присъдата и връща делото за ново разглеждане от различен състав на Пловдивския областен съд.

В. Х. е наказан на първа инстанция още веднъж на пет години отнемане от независимост, като е приет за почтен в това казусът да е изключително тежък.

Подсъдимият е лишен от правото да ръководи МПС за период от пет години и шест месеца.

Срещу по този начин постановената присъда са подадени тъжби от подсъдимия и частните обвинители в Пловдивския апелативен съд, който променя присъдата, като я понижава с една година и става четири години отнемане от независимост, а срокът на наказването „ отнемане от право да се ръководи моторно транспортно средство “ също е понижен на пет години.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР