Делото срещу Петър М., обвинен за причиняването на тежката пътна

Делото срещу Петър М., обвинен за причиняването на тежката пътна ...

Отложиха делото срещу младежа, убил двама свои приятели при катастрофа


Делото срещу Петър М., обвинен за причиняването на тежката пътна катастрофа край пловдивското село Кадиево, беше отложено за друга дата. Ход на разпоредителното заседание не бе даден, предаде TrafficNews. Причината е, че обвинителният акт не е бил връчен на обвиняемия и защитата му в законоустановения 7-дневен срок.

Адвокатът на Петър М. е получил книжата днес, а вчера на клиента му са били връчени призовката и обвинителния акт от районното в Стамболийски.

"Необходимо ни е време, за да изготвим защитната си позиция. Днес ми бяха предоставени всички книжа", заяви адвокат Йордан Давчев, цитиран от изданието.

Междувременно близките на двете починали момчета подадоха молби за конституиране като частни обвинители. Преди заседанието адвокатите заявиха, че няма да подават на този етап граждански искове.

"Трагедията е голяма. Има едно гробище хора избити, цяло гробище. Няма мантинела на този път, има само дървета. Можеше да се спасят, ако нямаше дървета и има мантинела“, коментира в съда Георги, близък на Петър М.

Пред съда стана ясно, че Петър М. е причинил само за една година две катастрофи. Освен това няколко пъти е бил глобяван по закона за движение по пътищата.

"Всички катастрофи са станали в Стамболийски, само с материални щети", каза адвоката на семейство Баракови.

Тази сутрин пред съдебната зала се събраха десетки близки на загиналите в мелето Виктор Василев и Тодор Бараков. Причината е наложената мярка за неотклонение спрямо виновника за мелето – Петър М., който е пуснат на свобода под парична гаранция от 2000 лева. Близките на двете момчета настояват за справедливост и ефективно наказание.

Източник: fakti.bg