Делото срещу кипъреца в Апелативния съд в Пловдив продължава на

...
Делото срещу кипъреца в Апелативния съд в Пловдив продължава на
Коментари Харесай

Осъденият условно Димитракис Пирилис: Отново ми откраднаха коне и крави за 100 000 лв.

Делото против кипъреца в Апелативния съд в Пловдив продължава на 21 март
Обвинява полицията в безучастие

Продължават ромските нападения против фермата на кипъреца Димитракис Пирилис, който прегази ром апаш край пловдивското село Болярино. Само през месец ноември са били отмъкнати над 50 крави, коне и магарета, загубите са близо 100 000 лева, оплака се той.

Вчера беше планувано дело в Апелативния съд в Пловдив, откакто чужденецът получи на първа инстанция условна присъда. Наказанието за гибелта на 30-годишния Петър Гаджанов от Белозем е 2 година и 4 месеца, както и лишаване на книжката на Пирилис за 4 години.

През нощта на 11 против 12 май 2019 година ромът рецидивист влезнал с още двама приятели в парцела на Пирилис да краде крави. Бизнесменът ги подгонил с джипа си, само че до момента в който правел противоположен завой блъсна единия от апашите и той умрял по-късно от раните си.

Загиналият Гаджанов 17 години бил лежал по пандизите, една от присъдите му била за кражба на коне и крави от фермата на кипъреца. Чужденецът бе безапелационен, че не е умъртвил умишлено жертвата. Той допуска, че Петър е бил лежащ в тревата, с цел да се скрие от светлината на фаровете, след това ненадейно се е изправил и джипът го блъснал.

“Съжалявам, че по този начин стана, само че в този момент към този момент ме е боязън, в случай че дойдат крадци, да изляза и да видя какво става”, съвсем проплака Пирилис. Той описа, че когато не могат да откраднат животните, апашите ги ръгат с шило, с цел да отмъщават на стопанина им.

Кипърецът твърди, че е съвсем опустошен. След като чу наказването си през август м. година той беше твърдо решил да напусне България, макар 5-те милиона лв., които е вложил във фермата си до момента. След всичко претърпяно, предходната година получил инфаркт. Сега обаче е решил да остане в България, тъй като личната му страна не се поинтересувала от него.

Пирилис идва у нас преди 20 година с желание да прави огромен бизнес. Освен че гледа животни, той обработва и 5000 дка земя в селата Болярино, Белозем и Гранит, като дава самун на няколко фамилии - също от ромски генезис.

Кипърецът апелира присъдата си, това са създали и околните на починалия. Вчера делото беше отсрочено за 21 март, заради заболяване на юриста и преводачката, от която Пирилис има потребност, тъй като не знае добре български.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР