Делото срещу четиримата български гранични полицаи, гледано в наказателен съд

...
Делото срещу четиримата български гранични полицаи, гледано в наказателен съд
Коментари Харесай

Турски съд отложи делото срещу четиримата български граничари

Делото против четиримата български гранични служители на реда, гледано в углавен съд в турския град Къркларели, през днешния ден не беше гледано всъщност. Съдебният състав отсрочи процеса за 4 февруари 2020 година

Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков са упрекнати за гибелта на турски риболовец, породена по немарливост.

Днес бе второто съвещание на процеса, гледан от съд за тежки закононарушения в тракийския град. Делото още веднъж бе отсрочено, защото съдът не се е произнесъл по процесуалното несъгласие на отбраната по подсъдността.

Местният юрист на подсъдимите Джошкун Молла желае преустановяване на делото, защото по същия проблем е имало извършен правосъден развой в България, приключил с оправдателна присъда. Също по този начин се чака изпращане от българска страна на документите по правосъдната поръчка.

Роднините на умрелия турски нарушител са отнесли проблема и до Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, само че той е отхвърлил жалбата им с претекста, че българският съд е издирил нужните доказателства и вярно е решил делото.

Томовете с доказателства в отбрана на някогашните гранични служители на реда Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков, към момента не са постъпили в турския съд, сподели по-рано турският юрист Джошкун Молла.

Той е внесъл митинг с искане за преустановяване на делото. "Първо за отминалост, след това - този случая е обсъждан от виновни български съдилища. Има и решение на европейския съд по правата на индивида в Страсбург. Казваме, че този съд не е виновен да даде това решение, тъй като към този момент казусът е завършен и има решение ", изясни той претекстовете, съобщи БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР