Делото срещу бившия национал на Испания Чаби Алонсо по обвинение

...
Делото срещу бившия национал на Испания Чаби Алонсо по обвинение
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу Чаби Алонсо - не знаят кой трябва да го съди

Делото против някогашния национал на Испания Чаби Алонсо по обвиняване за укриване на налози беше отсрочено. Преди това би трябвало да бъде преценено какъв тъкмо съд ще преглежда проблема - елементарният Окръжен съд в Мадрид или престъпен подобен.

Световният първенец от ЮАР 2010 година е на мушката по обвиняване, че е укрил налози в размер на малко над 2 млн. евро от доходи през 2010, 2011 и 2012 година, когато играеше за Реал Мадрид. Испанската прокуратура упорства за 5-годишна присъда и санкция в размер на 4 млн. евро.

Заедно с Алонсо са упрекнати още неговият сътрудник Иван Завадия и данъчният му съветник Игнаси Маестре. Очаква се против Чаби да бъдат заведени три обособени каузи за всяка една от упоменатите фиксални години - 2010, 2011 и 2012 година Бившият футболист твърди, че е почтен.

Suspendido juicio de @XabiAlonso hasta resolver las dudas sobre la competencia de la Audiencia de Madrid https://t.co/bW8VIdBfrb pic.twitter.com/ADgeiWA9pv
— Europa Press TV (@europapress_tv) January 22, 2019
По-рано пред деня дружно с Алонсо пред Окръжния съд в испанската столица се яви и някогашният му съотборник на “Бернабеу” Кристиано Роналдо. Той беше упрекнат за аналогично финансово закононарушение, само че се призна за отговорен и ще бъде наказан на 23 месеца условно, както и ще заплати на хазната 18,8 млн. евро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР