Делото срещу Ангел Захариев ще протече по съкратена процедура при

...
Делото срещу Ангел Захариев ще протече по съкратена процедура при
Коментари Харесай

Синът на пловдивчанин, обвинен за смъртта на жена си, не иска кръвнина

Делото против Ангел Захариев ще протече по съкратена процедура при закрити порти
15-годишният наследник на пловдивчанина Ангел Захариев, обвинен в причиняването на гибел по несъобразителност след съзнателно нанесена лека телесна щета на брачната половинка си Нина, отхвърли да желае обезщетение от него. Тийнейджърът участва на распоредителното съвещание по делото на татко си, където стана ясно, че юристът на потърпевшите Екатерина Бъндева е предявила от негово име цивилен иск за 200 000 лева. 

" Знам за това. Не е моя воля. Не желая да представям ", отсече младежът пред арбитър Михаела Добрева. Прокурорът Борис Мендев изиска документът да не бъде признат, защото предявяването му е неприемливо.

Според обвиняването побоят над Нина Захариева е нанесен на 7 февруари. Жената беше настанена в пловдивска болница, а 3 дни по-късно издъхна. По време на съвещанието за установяване на мярка за неотклонение на съпргът ѝ стана ясно, че Захариева е била подвластна от опиати и алкохол и непрекъснато вдигала кавги. Лекари я предизвестили, че в случай че не спре да пие, не я чака добър край. А на 7 февруари падала и става доста пъти. 

След като беше арестуван, 2 инстанции дадоха на 41-годишния мъж непрекъснат арест. През август обаче той е бил пуснат на независимост против 2000 лева гаранция, а през днешния ден Окръжният съд още веднъж промени мярката му за неотклонение в най-леката - подписка. 

Делото против Ангел Захариев ще се гледа при закрити порти по искане на адвокатката му Росица Драгинова. Според нея в хода на производството може да бъдат изкарани обстоятелства от персоналния живот на фамилията. Защитата изиска и кратко произвеждане без разпит на всички очевидци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР