Делото срещу Александър Радев, обвиняем за убийството на съпруга си

...
Делото срещу Александър Радев, обвиняем за убийството на съпруга си
Коментари Харесай

Изненада: Делото срещу Александър, убил съпруга си в Стамболийски, започва отначало

Делото против Александър Радев, обвинен за убийството на брачна половинка си Андреас Ропел, ще стартира изначало от етапа на разпоредително съвещание. Причината – премахване на в действителност неточности в обвинителния акт. Инцидентът стана на 4 май 2022 година след фамилен скандал, съпроводен с щедро количество алкохол.
Прочетете още
Процесът започва на 26 януари тази година, само че беше засекретен по искане на страните поради спецификата на производството и вероятността да бъдат огласени интимни детайлности от персоналния живот на двамата мъже.

Тогава юрист Будаков, бранител на Александър съобщи, че  обвинителният акт търпи сериозна рецензия и неточности, които водят до смяна във фактическата конюнктура. Той изиска връщането на делото на прокуратурата, само че желанието му не беше почетено в цялостна степен от магистратите.

Съдът  прецени, че са налице в действителност неточности, само че без основни нарушавания, които да попречат на отбраната на Александър. Магистратите дадоха една седмица период на прокуратурата, в който трябваше да бъдат отстранени грешките. Решението е било обжалвано и пред по-горна инстанция, само че въззивният съд единствено го е е удостоверил.

В хода на делото родителите на убития Андреас бяха конституирани като частни обвинители и цивилен ищци, като всеки от тях е предявил иск в размер на 150 000 лв..

Към момента Александър Радев е с мярка за неотклонение „ задържане под стража ” и на следващия ден ще бъде доведен в правосъдната зала с белезници. 

Срещу 45-годишният мъж е повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране. За това закононарушение законът планува наказване " отнемане от независимост " от 10 до 20 години. Веднага след случая, Александър дефинира Андреас като агресор и принудител, само че сподели, че все пак доста го обичал.

Как се стигна до случая:

Кървавата драма сред двамата мъже се разигра на 4 май предходната година в град Стамболийски. След скандал сред тях и взаимни удари с нож, 41-годишния Андреас Ропел умрял от смъртоносно пронизване.

Преди да дойдат в Стамболийски, двамата мъже живеели чартърен в гр. София, като през 2020 година те сключили цивилен брак в Германия, за което имали публикуван европейски документ за брак. Между тях постоянно възниквали кавги, които от време на време прераствали и във физическа разпра.

Според обвинителния акт, на 3 май 2022 година мъжете се преместили да живеят в Стамболийски, в наследствена къща на Александър. На идващия ден ходили на пазар, след което се върнали в дома си. Под въздействие на използвания алкохол, двамата почнали да се карат, дърпат, удрят и нараняват. Под афект, протегнали ръка към ножове и почнали да си нанасят взаимни рани. В един миг Александър пробол смъртоносно колегата си. По-късно самият той подал сигнал в полицията, а Рошел умрял.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР