Делото срещу Александър Радев, обвинен в убийството на съпруга си

...
Делото срещу Александър Радев, обвинен в убийството на съпруга си
Коментари Харесай

КУРИОЗ! Засекретиха делото за клането в Стамболийски заради пикантни детайли, свързани с убиеца

Делото против Александър Радев, упрекнат в убийството на брачна половинка си Андреас Ропел в Стамболийски, ще се гледа при закрити порти. Това взеха решение магистратите от Окръжния съд, съобщи кореспондент на „ Марица “. Искането бе отправено както от прокуратурата, по този начин също от отбраната на Радев и от юриста на околните на убития. Така делото ще се гледа по общия ред, с разпит на очевидци и движимости лица, без наличието на публицисти.

Причината за решението на съда за засекретяване на делото са заплаха от изнасяне на детайлности от интимния живот на Александър.

На разпоредителното съвещание през днешния ден юрист Будаков, който пази Радев, изиска изменение на мярката за неотклонение от „ задържане под стража “ в по-лека. Магистратите отхвърлиха настояването.

Освен това Будаков посочи, че и а позволени процесуални нарушавания в обвинителния акт, като в тази връзка настоя за връщане на делото на прокуратурата за отстраняването им. Съдът отхвърли и това искане, като посочи че визираното от юриста е явна фактическа неточност, която не нарушава правата на Радев и на роднините на жертвата.

Самият Александър бе доведен в залата с защитна маска на лицето, като съобщи, че я носи, тъй като се тормози от публицисти. Запитан за фамилното му състояние, той уточни, че е вдовец, въпреки единствено съгласно законите в Германия, откъдето е умрелият му брачен партньор Андреас.

Адвокат Будаков уточни, че клиентът му е композитор и човек, въодушевен от музиката. Изтъкна, че изискванията на ареста не му въздействат добре, за което свидетелствали разнопосочните му показания. Добави, че в случай че е на независимост, отвън пандиза, ще бъде най-пълноценен участник в процеса.

Майката на Радев също бе в залата и изиска да влезе в ролята на юрист на сина си. Самият той обаче не пожела.

Като частни обвинители и цивилен ищци бяха конституирани майката, бащата и брата на Андреас Ропел. Всеки от тях е завел иск за по 150 000 лева обезщетение.

Следващото съвещание по делото ще бъде на 23 февруари в 09.30 часа. Ще бъдат призовани първи очевидци.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР