Делото срещу 45-годишния Александър Радев, обвинен, че след пиянски скандал

...
Делото срещу 45-годишния Александър Радев, обвинен, че след пиянски скандал
Коментари Харесай

Засекретиха делото на Александър, обвинен в убийството на мъжа си в Стамболийски

Делото против 45-годишния Александър Радев, упрекнат, че след разгулен скандал е умъртвил брачна половинка си Андреас Ропел в Стамболийски, ще се организира при закрити врата.

Съдия Нина Кузманова реши, че има действителна заплаха да бъдат разгласени обстоятелства от интимния живот на страните, в случай че процесът бъде извършен обществено. Радев беше доведен в залата на Окръжния съд с маска, която отхвърли да смъкна до края на разпоредителното съвещание, тъй като се тормозил.

През 2020 година Александър Радев и Андреас Ропел сключили брак в родината на втория - Германия. Двамата мъже живеели в София, само че решили да се реалокират в Стамболийски, където 45-годишният имал унаследен парцел.

Семейството пристигнало в по-малкия град на 3 май м.г. По думите на Радев, двамата просто са пренасяли част от багажа си. На идващия ден мъжете отишли на пазар, след което се прибрали и седнали да пият. Под въздействието на алкохола избухнал скандал.

Според прокуратурата Александър Радев взел нож и намушкал колегата си. Осъзнал какво е направил и се обадил на телефон 112. Мъжът придружил Ропел в болница, само че пострадването се оказало прекомерно тежко и германецът умрял.

Александър Радев и Андреас Ропел постоянно се карали, а разправиите им стигали и до физическо принуждение. Българинът е осъждан за палеж, само че е оправдан.

Адвокат Димитър Будаков направи и опит да извади клиента си от ареста. “Той е човек, предан на интелектуални занимания. Не основава заплаха за близките ”, съобщи той и уточни, че Радев се занимава с музика и има звукозаписно студио. Доводите на отбраната обаче на съумяха да убедят арбитър Нина Кузманова и мярката за неотклонение на Александър Радев остана “задържане под стража ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР