Делото с незаконните осиновявания на български бебета в Гърция, което

...
Делото с незаконните осиновявания на български бебета в Гърция, което
Коментари Харесай

Гръцки съд потвърди присъдите на български трафиканти на бебета 

Делото с противозаконните осиновявания на български бебета в Гърция, което шокираха гръцкото общество през 2014 година, беше обновено през вчерашния ден в Апелативния съд на град Лариса.

Главният обвинен по делото, български жител на име Алекос или Али, за който се твърди, че живее във Волос и съгласно информация е забъркан в 100 противозаконни осиновявания, отсъства от съвещанието.

Жалбата на наказана 53-годишна гъркиня, която е дамата влезнала в контакт с група българи, с цел да осинови нелегално бебе, през вчерашния ден беше прегледана на втора инстанция. Тя бе наказана на 5 години и 10 месеца отнемане от независимост, с опция за откупуване на присъдата, до момента в който на първа инстанция получи девет години отнемане от независимост, с отсрочено деяние на обжалването.

Незаконния канал за осиновяване на български новородени бе разрушен от полицията в град Трикала през септември 2014 година Тогава бяха задържани четирима гърци сред които осиновителите, нотариус и юрист и трима български жители, 29-годишна биологична майка на бебето и още двама мъже на 45 и 33 години.

На първа инстанция 49-годишният гръцки осиновител бе оневинен, а нотариусът и юристът на Трикала приети за отговорни за закононарушения по отношение на нелегално осиновяване, както и присъединяване в незаконна организация. 45-годишният Алекос или Али, за който се твърди, че е медиатор на трафика, беше наказан на първа инстанция на 12 години затвор, а 33-годишният българин, показан като биологичен татко на бебето на 3,5 години затвор.

Али беше единственият вкаран в пандиза, само че през вчерашния ден и тримата наказани отсъстваха на обжалването и по този начин жалбите им бяха отхвърлени и останаха същите присъди.

По време на полицейското следствие в Трикала се обяснява, че Али не е чужд на управляващите. Той е съден за ходатайство при нелегално осиновяване и против него се води друго дело. От четири бюлетини на Интерпол България излиза наяве, че е бил централно лице в предварителното следствие по сходни случаи на Окръжна прокуратура в Плевен.

Припомняме, че Гръцката полиция разруши мрежа за продажба на бебета, откакто българка, предложи на служители на реда под прикритие да им продаде бебето си. Полицията в Трикала е следила българката повече от месец. По време на полицейската интервенция в офисите на нотариуса и юриста тогава, бяха открити документи за 11 осиновявания и 9 неприключени каузи от същия темперамент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР