Делото КТБ беше най-сериозното ми предизвикателство. Това каза кандидатът за

...
Делото КТБ беше най-сериозното ми предизвикателство. Това каза кандидатът за
Коментари Харесай

Иван Гешев за делото КТБ: Щетата е в размер, който до момента не се е срещал в съдебната практика

Делото КТБ беше най-сериозното ми предизвикателство. Това сподели претендентът за основен прокурор Иван Гешев по време на чуването си пред Пленума на Висш съдебен съвет за най-голямото си предизвикателство.

"И то освен на база на политическите, персоналните и всякави други ползи, които циркулират към това дело, на натиска, който беше оказан върху екипа, само че и по няколко други покозателя. Щетата по това дело е в размер, който досега не се е срещал в правосъдната процедура, тя е в размер от % от Брутният вътрешен продукт и по този индикатор може да сме водещи, в случай че не в света, най-малко в Европа “, добави още Гешев.

Той регистрира, че такова обвиняване до момента не е внасяно в български съд. "Най-тежки са ми били делата в интервала от моята кариера, когато бях следовател в транспортния отдел на столично разследване, когато би трябвало да бъдат осъществявани дейности по следствие на местопроизшествия на умряли лица. Това са ми били най-трудните каузи в прочувствен аспект ", сподели Гешев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР