Дело срещу румънец и българин, разследвани за изнудване на почетния

...
Дело срещу румънец и българин, разследвани за изнудване на почетния
Коментари Харесай

Двама души с присъди за изнудване на Доган и Пеевски

Дело против румънец и българин, разследвани за изнудване на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и депутата на партията Делян Пеевски, е завършило със съглашение сред прокуратурата и обвинените и надлежно присъди, оповестява в. " 24 часа ".
Дорин Йордаке и Дилян Георгиев се признали за отговорни по 2 обвинявания. Те сключили съглашение със Спецпрокуратурата на 18 януари. Според него Йордаке би трябвало да лежи 8 месеца в пандиза, а Георгиев - 6 месеца.
Двамата са упрекнати, че от началото на 2018 година с търсения румънец Овидиу Семенеску и " други неустановени лица " са взели участие в група за измами и изнудване, работила в България и чужбина. Второто обвиняване на прокуратурата е, че пробвали да заблудят Доган и Пеевски, че френските служби са изготвили отчет за контрабандата с цигари, в който сякаш се споменавали техните имена. Осъдените твърдели, че разполагат с въпросния отчет на книжен и магнитен притежател и че могат " да спомагат и посредничат " имената на Доган и Пеевски в него да бъдат махнати против 12 млн. евро. Подобен отчет по делото няма.
Двамата обвинени бяха задържани през месец май предходната година, като сега са били на независимост. Присъдите им в действителност са съвсем равни на дните, излежани от тях в ареста.
Припомняме, че отчет за контрабандна активност с български цигари имаше от турските служби. Той беше пожелан от българските правоохранителни органи по времето на някогашния Министерство на вътрешните работи министър Валентин Радев, а " Да, България " на някогашния правосъден министър Христо Иванов изиска привикване на КСНС поради случилото се.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР