Dell Technologies, един от най-големите производители на хардуер в света

...
Dell Technologies, един от най-големите производители на хардуер в света
Коментари Харесай

Dell Technologies се отделя от VMware

Dell Technologies, един от най-големите производители на хардуер в света (компютри, сървъри и уреди за съхранение), удостовери, че ще отдръпна каузи си от производителя на програмен продукт за изчислителни облаци VMware. Така компанията ще намали дълга си от 41,6 млрд. долара (34,7 милиарда евро), огромна част от които одобри с придобиването през 2016 година на компанията за ръководство на данни EMC и възстановяване на нейната оценка на фондовия пазар. 

С интервенцията VMware ще разпредели паричен дял сред 11,5 и 12 млрд. долара на всички свои акционери, в това число Dell, които ще получат сред 9,3 и 9,7 млрд. долара (между 7,7 и 8,1 млрд. евро), в транзакция, които се чака да бъде освободена от налози. Очаква се договорката да завърши през четвъртото тримесечие на 2021 година, предава . 

От Dell Technologies са уверени, че договорката ще опрости финансовите структури на двете компании и ще сътвори спомагателна дълготрайна бизнес стойност за всяка от тях. Компанията съобщи през вчерашния ден, че отделянето, препоръчано за първи път през юли предходната година, ще докара до две самостоятелни компании, позиционирани за " напредък в ерата на данните ". 

В момента VMware е най-добре представящият се отдел на Dell и се е позиционирал сполучливо сред компаниите, които желаят да понижат разноските и да преминат към облака - тенденция, която се ускори от пандемията от Covid-19, съобщи Ройтерс. След решението акциите на Dell нарастнаха с над 8,4%, до момента в който акциите на VMware набъбнаха с 1,5%. 

" С отделянето на VMware се надяваме да създадем спомагателни благоприятни условия за напредък както за Dell, по този начин и за VMware и да отключим забележителна стойност за двете страни “, сподели Майкъл Дел, президент и основен изпълнителен шеф на Dell Technologies, който ще продължи да заема поста на президент и на двете компании. 

Съгласно съглашението двете компании ще продължат да работят без основни промени най-малко още пет години. Например Dell ще продължи да продава артикули на VMware, а VMware ще продължи да употребява Dell Financial Services, с цел да помогне на клиентите да финансират своите планове за цифрова промяна. След това комерсиалното съглашение може да бъде преразглеждано всяка година.  

След привършване на транзакцията, акционерите на Dell ще получат почти 0,44 акции на VMware за всяка акция на Dell, която имат. В момента Майкъл Дел и неговият финансов сътрудник Silver Lake Partners имат 60% от акциите на Dell Technologies.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР