Делио Роси е новият треньор на Левски, съобщава Sportal.bg. Италианският

...
Делио Роси е новият треньор на Левски, съобщава Sportal.bg. Италианският
Коментари Харесай

Делио Роси е новият треньор на "Левски"

Делио Роси е новият треньор на " Левски ", оповестява Sportal.bg. Италианският експерт е приел офертата на Спас Русев и се чака на следващия ден да бъде подпише двугодишен контракт с отбора от " Герена ".

Със сигурност 57-годишният Роси ще докара най-малко трима индивида в щаба си, само че всичките останалите треньори, без Николай Митов и Мариан Христов, ще останат. Това е било особено условие на притежателя на " сините ".

Все още не е ясно дали Букарев или Делио Роси ще води срещата с " Верея " този уикенд от четвъртия кръг на Първа лига.

В треньорската си кариера Делио Роси е водил " Салернитана ", " Фоджа ", " Пескара ", " Дженоа " " Лече ", " Палермо ", " Фиорентина ", " Сампдория " и " Болоня ". Наставникът е работил с тимове в Серия " А " в общо 362 мача. 223 пъти е водил отбори в Серия " Б ", а също по този начин има 34 мача отпред на тим от трета дивизия на Италия.

Именно той бе треньорът, който даде път на Валери Божинов в професионалния футбол. Под негово управление родният нападател дебютира в Серия " А " с екипа на " Лече ". Тогава българинът бе едвам на 15 години и 11 месеца, което го направи най-младият чужденец играл в калчото.

Италианецът не е работил в никакъв случай отвън Апенините, а също така не приказва британски, само че е изявил подготвеност да пристигна с цялостен щаб. За последно е бил треньор на " Болоня " през 2015 година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР