Делхи обяви извънредно положение заради замърсяването на въздуха, като училищата

...
Делхи обяви извънредно положение заради замърсяването на въздуха, като училищата
Коментари Харесай

Извънредно положение в Делхи заради замърсяването на въздуха

Делхи разгласи изключително състояние поради замърсяването на въздуха, като учебните заведения в индийската столица излязоха във почивка до 5 ноември, заяви Асошиейтед прес.

Временно се стопират строителните действия в региона на града, с цел да се понижат равнищата на прахово замърсяване.

Замърсяването на въздуха в Делхи постоянно доближава върхови равнища към 1 ноември поради комбинацията от смог от фойерверките по време на хиндуистки фестивал и горенето на стърнища в селскостопанските региони в прилежащи щати, оповестява Българска телеграфна агенция.

Посолството на Съединени американски щати в Индия регистрира през днешния ден равнище на фините прахови частици във въздуха, което надвишава деветкратно нормите, избрани за възможни от Световната здравна организация. При такива нива се предлага на хората да не излизат навън, тъй като това е рисково за здравето.

От понеделник в Делхи ще се вкарат ограничавания за придвижването на коли, които ще останат в действие две седмици. Хората ще могат да карат персоналните си коли от 4 до 15 ноември през ден, според от това дали са с четни или нечетни регистрационни номера. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР