#DeleteFacebook циркулира в мрежите от няколко години, но 2018 г.

...
#DeleteFacebook циркулира в мрежите от няколко години, но 2018 г.
Коментари Харесай

Какво ни се случва, когато изтрием Facebook

#DeleteFacebook циркулира в мрежите от няколко години, само че 2018 година бе първата година, в която по-значителен брой хора фактически започнаха да ревизират използването си на обществената мрежа.

След като към този момент стана пределно ясно за всички, че Фейсбук безусловно прави каквото си пожелае - с данните и с въздействието си - от ден на ден от нас започнаха да мислят за деактивиране на профила си.

Наскоро учени от влиятелния университет в Станфорд и техни сътрудници от университета в Ню Йорк разгласиха едно от най-значимите изследвания за въздействието на обществените мрежи досега.
 Снимка 404346

Това, което екипите са желали да ревизират в тази ситуация, е по какъв начин напускането на Фейсбук за един месец се отразява на здравето и страстите ни.

В проучването са взели участие близо 3000 души, които е трябвало да деактивират профилите си за интервал от един месец. Участниците са получили дребна парична премия за тази си храброст, а учените са имали механизми, с които от близко са следели дали всеки се придържа към въздържанието.

В края на този месец резултатите безкомпромисно са посочили, че неизползването на обществената мрежа има " дребни, само че извънредно значими " положителни резултати върху цялостното положение на хората.
 Снимка 388079

Участниците са се чувствали по-щастливи, по-доволни от живота си, по-малко тревожни и признаците на депресивни разстройства са били занижени.
 Screen Time и ограничението на времето в обществените мрежи
Вързани в мрежата - по какъв начин да се спасим

Нова концепция за предизвикателство в офиса и вкъщи

Политическите размишления и пристрастености са спаднали, до момента в който концентрацията при всички участници се е нараснала, както и времето, прекарано с другари и родственици.

Интересното е, че след този един месец забележителен дял от участниците в опита непринудено са поискали да не се връщат към Фейсбук.

Учените акцентират, че обществената мрежа носи много плюсове за модерния свят, само че заплахите, които крие за здравето ни, са също толкоз действителни.
 Какво ще се случи със обществените мрежи през 2019 година
Какво ще се случи със обществените мрежи през 2019 година

Фейсбук си отива, Instagram продава облекла, YouTube с ново съдържание
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР